Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Без висша мъжка мода в Милано и Париж

отпечатай новината

30.03.2020 10:33 | Видян 656 пъти

Без висша мъжка мода в Милано и Париж

Две от европейските модни столици – Милано и Париж няма да проведат традиционните си модни седмици заради пандемията от коронавирус.

Дефилетата в рамките на Миланската седмица на мъжката мода, планирани от 19 до 23 юни, се отлагат за септември. "Решението е нужно поради трудната ситуация, свързана с разпространението на пандемията", се казва в комюнике на Националната камара на италианската мода. В него се уточнява, че представянето на колекциите мъжка мода ще се състои заедно с това на колекциите дамска мода през септември.

Парижките прет-а-портета за мъже, планирана от 23 до 28 юни, и тази за висша мода от 5 до 9 юли също се отменят. Френската федерация на висшата мода и модата прецени, че ситуацията не позволява провеждането на двете събития. "Решението е взето, за да се защитят модните къщи, сътрудниците им и всички, които работят в модната индустрия", се казва в комюнике на федерацията. "Обмисля се възможността да бъдат осъществени алтернативни проекти", се допълва в комюникето.

Наскоро конгломератът LVMH и групата Kering, която е собственичка на модните къщи Balenciaga и Yves Saint Laurent, оповестиха, че се заемат с производство на медицински маски и туники и хидроалкохолен гел, за да отговорят на крещящия им недостиг вследствие на пандемията от новия коронавирус в Европа.
Модна къща Gucci, която е собственост на същата група, се е ангажирала да произведе 1,1 милиона хирургически маски и 55 хиляди медицински туники за лекуващия персонал в Италия.

Източник: tialoto
Снимка: numero.com Gucci

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !