И ДА, И НЕ! Льо Солей: палачинки, но...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

И ДА, И НЕ! Селест: нещо френско,...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

Почистете ФБ и подредете снимките си, което ще помогне и на психиката ви: какво правим с времето

отпечатай новината

11.04.2020 10:11 | Видян 2598 пъти

Почистете ФБ и подредете снимките си, което ще помогне и на психиката ви: какво правим с времето

Времето на карантина е подходящо и за нашия пореден лайфхак. Той е за прочистване и подреждане на вируталния ни живот. Ако досега не сте имали време да премахнете постове, които ви дразнят или още повече - "приятели", както ги нарича социалната мрежа, които не спират да ви пращат нежелани съобщения и картички на лични, или пък ви досаждат с коментари по всякакви теми, имате идеалния шанс за тази полезна работа. Ако сте по-учтиви, което ви съветваме, тъй като карантината изнервя хората до крайност и може някой да ви се обиди тотално, скрийте постовете и блокирайте хора, както и написаното от тях, за да не ви дотяга, като ви стои пред очите. Хем няма и да обидите никого. Ще си спестите и нервите, които ви създават, и напрежението от обяснения, ако се почувстват засегнати, че сте ги разприятелили. На наш човек един такъв обиден му направи обратен номер - докладва го за стар пост, така че да го вкарат в карпцера на Фейса. Е, не ни ли стига домашния арест, осигурен от властта в това прекрасно време, та и от Зукърбърг да си го получим.

Все пак имайте наум и друго важно обстоятелство: с новопроменения закон за подслушването и следенето, баш който не трябва - властта, ще може да ви чете и скритото, писано не само в този момент, а и 6 месеца назад. И това е само официално. Неофициално, няма нищо скрито.

Изобщо, винаги имайте предвид, например при коментари в сайтове, че можете да бъдете проследени дори не от ченгета, а от мнозина по ИП-то. И даже да стане ясно откъде е изпратено неприятното мнение. Ние така хванахме една госпожа министър, която по време на заседание на правителството, написа два гаднички, но издайнически за нея коментара, атакувайки много важен човек в ГЕРБ. Как? Ами видяхме, че ИП-то е на Министерския съвет, а после локализирахме мястото - сградата на правителството, времето беше на традиционното му заседание всяка сряда. Без да сте министри, трябва да знаете, че нищо в нета не е анонимно. Всичко и всеки оставя следи. И не е никак трудно за секунди да бъде хванат в крачка.

продължи >>

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !