Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Матю Макконъхи: Откакто се научих да пиша, поддържам дневник

отпечатай новината

03.08.2020 13:58 | Видян 2058 пъти

Матю Макконъхи: Откакто се научих да пиша, поддържам дневник

50-годишният актьор Матю Макконъхи, който е една от най-добре платените звезди в Холивуд разкри, че мемоарите му със заглавие „Зелени светлини“ ще се състои от неговите лични записки и размисли.

Той каза на ABC News: '' Това не са традиционни мемоар или книга със съвети, а по-скоро детска книга, базирана на приключенията в моя живот. Приключения, които са били значими, просветляващи и смешни, понякога защото са били предназначени да бъдат такива”.

Във видеоклип на платформата за микро-блогове, Макконъхи споделя: „Откакто се научих да пиша, поддържам дневник. Записвах всичко, което ме вълнува, кара ме да се смея или да плача. Преди две години събрах смелост да обединя всички тези бележки, водени в усамотение, само за да видя какво имам и това се върна в книга".

Кинозвездата разкри, че е кръстил мемоарите си „Greenlights“ (”Зелени светлини”), защото става въпрос за това как „всички ние можем да хванем повече от тях в живота, който живеем“.

''Не харесваме червените и жълтите светлини, защото те отнемат от времето ни. Когато разберем, че в крайна сметка всички те стават зелени, тогава те разкриват своята поетика. Тогава животът става стих и започваме да получаваме това, което искаме и от какво имаме нужда едновременно''.

„Зелени светлини“ трябва да излезе през октомври, но вече е наличен за предварителни поръчки онлайн.
Матю е син на писателката Мери Катлен Маккейб, която разказа в книгата си "Сама се изненадвам" за бурния брак с бащата на актьора. От нея разбираме, че родителите са се развеждали два пъти и са се женили три. Баща му Джим е бил бизнесмен и е умрял в леглото, докато е правил любов със съпругата си.

Като млад Матю Макконъхи е преследвал адвокатска кариера, но не е успял да се справи и вместо това е станал актьор. Това все пак му е позволило да бъде адвокат... макар и само на екрана. Той играе ролята на адвокат във филма "Адвокатът с Линкълна".

Макконъхи не само не е успял да се бори на страната на закона, но дори е имал свои проблеми с полицията. През 1999 г. в дома му е открита марихуана и актьорът е бил арестуван, след което е пуснат под гаранция от 1000 долара.
Като актьор, Матю Макконъхи не се ограничава само в един жанр. Играл е какво в романтични комедии, като "10 начина да разкараш гаджето", така и във високобюджетни научнофантастични филми, като "Интерстелар" на режисьора Кристофър Нолан.

Той е от тези актьори, които са готови на всичко, за да са перфектни в ролята си. В "Клубът на купувачите от Далас" се подлага на диета, за да свали повече от 20 килограма и това му донася наградата "Оскар"

Една от ролите, за които съжалява най-много, че е изпуснал, е тази на Джак от "Титаник". От друга страна обаче, ако беше взел ролята, може би звездата на Леонардо до Каприо нямаше да изгрее.

Една от последните му засега роли беше във филма "Тъмната кула" по най-мащабното произведение на краля на хоръра Стъвън Кинг. Във филма Макконъхи играе ролята на могъщия Рандал Флаг - злокобно същество, което пътува между световете, за да носи войни и нещастия. Флаг се появява в няколко романа на Кинг и е най-често споменаваният персонаж в творчеството му.

През 2005, след урагана Катрина, Матю Макконъхи доброволно отива, за да спасява изпаднали в беда животни. Катрина е едно от най-тежките природни бедствия, удряли САЩ и когато хиляди хора се евакуират, домашните им любимци остават като в капан.

Освен това актьорът участва в много различни благотворителни организации и дори беше обявен за един от най-влиятелните хора в света от списание "Time".

Матю Макконъхи е женен от 2012 г. за бразилски модел. Заедно със съпругата си имат 3 деца. Преди това обаче е излизал със свои колежки, като Пенелопе Круз и Сандра Бълок. Всъщност, макар връзката им отдавна да е приключила, Матю и Сандра продължават да са много близки приятели.





автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !