Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

128 филма, един фестивал

отпечатай новината

28.08.2020 12:00 | Видян 1042 пъти

128 филма, един фестивал

Унгарският режисьор Кристоф Дийк, който през 2017 г. спечели „Оскар“ с късометражния си филм „Пей“, влезе в конкурсната програма на родния фестивал In The Palace. Във форума той ще участва с новото си заглавие - „Най-яката игра“.

Общо 128 филми и копродукции от 38 държави попадат в селекцията на 17-ото издание на феста във Варна, което ще се проведе 15 до 22 септември във Фестивален и конгресен център – Варна.

В рамките на In The Palace ще бъде показан и спечелилият Берлинале късометражен филм “Филипинка“ на режисьора Рафаел Манюел, както и игралният филм „Анна“ на Декел Баренсон, който беше селектиран в Кан и получи номинация за БАФТА. Зрителите ще могат да видят още „Последната снимка на татко“ на сръбския режисьор Стефан Джорджевич, който триумфира в Локарно.

„Изключително сме доволни от селекцията, въпреки че за поредна година ни беше адски трудно и с всяка следваща става все по-трудно, защото нивото на филмите, се вдига и по заглавията се вижда какви филми искат да са част от фестивала. Тази година заявките бяха над 3000“, обясни директорът на фестивала Цанко Василев.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !