Инфлуенсър и модел разкри страхотни...

Инфлуенсърът и модел Кристи Рен не спира с горещите...

Божков излиза на свобода срещу 130...

Бизнесменът Васил Божков излиза на свобода срещу 130...

Водосвет събра звездите на Народния театър

отпечатай новината

02.09.2020 16:19 | Видян 1007 пъти

Водосвет събра звездите на Народния театър

Да разпръскват светлина като свещичките, които държат в ръце – това пожела на артистите от Народния театър „Иван Вазов“ свещеник Лъчезар Вълков, преди да отслужи тържествен водосвет за началото на новия сезон на първата ни сцена. Отецът прочете молитва за здраве и благоденствие на театъра, трупата и зрителите.

При спазване на противоепидемичните мерки актьорите, свободни от репетиции, които уважиха церемонията, и персоналът от техническите служби се наредиха в широк полукръг на Голямата сцена, съхранила ехото от стъпките на най-големите български актьори.

Под маските представителите на медиите разпознаха легендата Мария Стефанова, подкрепяща се с елегантен бастун, Параскева Джукелова в ярка пъстра рокля, изплетена собственоръчно на една кука, Иван Юруков с доста пораснала коса като истински прокълнат поет и художник. И още: Мария Каварджикова, Александра Василева, Ана Пападополу, Илиана Коджабашева, Радина Боршош, Милена Атанасова, Карла Рахал, Валентин Танев, Ники Урумов, Стоян Пепеланов, Ненчо Костов, Павел Иванов, Стефан Къшев и мнозина други.

Директорът Мариус Донкин посрещаше своите актьори, завръщащи се от кратката ваканция след излезлите в края на особения заради коронавируса минал сезон премиери. За „Монитор“ той сподели, че Владо Пенев, който се оказа диагностициран с COVID-19, не е репетирал скоро в Народния, нито е имал представления, така че колегите му не се е наложило да бъдат поставяни под карантина. Пенев има участие чак на 8 и 9 октомври – в „Бащата“ от Флориан Зелер под режисурата на Диана Добрева, за когато се очаква да бъде напълно възстановен.

Вчера започнаха и репетициите за няколко нови спектакъла, а първата премиера за сезона е "Страх за опитомяване" от Оля Стоянова, която ще излезе на 10 и 11 септември. Режисьор е Стефан Спасов, а в актьорския екип са Емануела Шкодрева, Деян Ангелов, Стефан Къшев и Ненчо Костов. Сценограф е Нина Пашова, а музиката е на Теодосий Спасов.

Източник: Monitor
Снимка: Крум Стоев


автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !