Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

Как да не се тровим с морски дарове: Какво да правим с времето в карантина

отпечатай новината

11.12.2020 11:59 | Видян 1251 пъти

Как да не се тровим с морски дарове: Какво да правим с времето в карантина

Големите търговски вериги правят нещо сезонно и смятано за хай като морските дарове достъпно за широките народни маси. Или поне за средната класа. Даже у нас и особено по празниците. За да не стане играчката плачка и вместо удоволствие да предизвикаме неприятности на любимите хора, добре е да знаем няколко полезни неща. Лайфхакове как да не бъдем измамени и отровени с тази специфична храна, за която у нас липсва истинска култура, каквато имат средиземноморците.
В никакъв случай не купувайте морски дарове, купени в опаковка, на която пише: "с ледена коричка". Какво значи това в превод? Продуктите са прастари - може още от преди година. Второто неприятно обстоятелство е, че предвид страните на произход - често Китай, Виетнам, Тайлнад, където хигиената не е кой знае какво, в тази митична коричка често попадат микроби. Не всеки стомах може да ги понесе без бунт. Пък вие после се успокоявате - "нищо им нямаше". Никой не е отменял хранителните отравяния, а на който се е случвало да бъдат точно от морски дарове, знае - това се помни цял живот.
Изобщо да не говорим, че ледът води до удряне в кантара посредством гола вода. Изследвания на руските учени, показани от НТВ, показаха, че най-често са от 7 до 14%, а една позната и у нас марка Vici показа до 26%.
Момичетата, които наред с диамантите, обичат и кралските скариди, понеже са им  символ на лукса и богатството, трудно ще го разберат. Но нека да разберат следващите думи. Дивите скариди от северните морета са много по-добри от кралските. Вторите от хипермаркетите не са като онези в класическите филми, а идват от югоизточна Азия и се отглеждат като бройлерите в родните птицеферми в смисъл, че не биха минали допинг контрол. Понеже е актуална тема - инжектират ги яко, ама не с ваксини, за да ни предпазват. Никой не може да каже каква химия, какви добавки, какви лекарства им блъскат в спец.фермите в затворените за света по политически причини държави като Китай и Виетнам, където контролът е доста спорен, както и хигиената, както вече казахме.


Ако все пак решите да рискувате, ето лайфхак, за да не се чувствате двойно прецекани. На опаковките често е изписан брой скариди, понякога и приблизителен - от - до. Погледнете прозрачната опаковка за размера на морските дарове. Производителите изобщо не се свенят да слагат редом с по-едрите, по-дребни, които не са точно кралски.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !