Бащата и братът на Ергенката Надежда...

Бащата на Надежда Вишева, която стана финалистка в...

Отиде си най-старата жена в Гърция,...

Най-възрастната жена в Гърция е починала на 119-годишна...

Орлин Горанов пее за Коледа от сцената на старозагорската опера

отпечатай новината

15.12.2020 15:48 | Видян 967 пъти

Орлин Горанов пее за Коледа от сцената на старозагорската опера

Навръх Рождество Христово, от 18 часа на 25 декември старозагорската държавна опера ще посрещне легендарния изпълнител Орлин Горанов. В дует с именитото сопрано Еделина Кънева ще изнесат празничен концерт под надслов „Коледна фантазия“.

На диригентския подиум ще бъде младият Виктор Крумов, а преди началото на богатата програма във фоайтето ще звучат мелодии в изпълнение на камерните формации  „Арс Нова“ и Брас квартет „Августа Траяна“.Два дни по-късно меломаните ще бъдат зарадвани с ариите и дуети от оперите „Коронацията на Попея”, „Юлий Цезар”, „Ксеркс” и „Дидона и Еней”, като организаторите са заложили на солистите Петя Петрова и Яница Нешева в съчетание с музикантите от камерния оркестър  на цигуларите Константин Косев и Милена Димова, виолистите Ана Михайлова и Станислав Георгиев, а на чембалото и ударните ще бъдат Мануела Манолова и Атсуфуми Ужийе.

Изненадите на старозагорската сцена ще продължат и на 29 декември, за когато е планиран балетният спектакъл „Лешникотрошачката“, постановка на руския хореограф Константин Уралски като на финала се очаква да пристигне и …Дядо Коледа.

Източник: Монитор 
 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !