Цар Борис кара теснолинейката за...

Интересен факт е, че първият „шофьор“ на уникалната...

7-те най-велики римски императори в...

1. Октавиан Август Октавиан Август (Август...

Сериалът Бриджъртън постави рекорд по гледания в Нетфликс

отпечатай новината

29.01.2021 14:47 | Видян 762 пъти

Сериалът Бриджъртън постави рекорд по гледания в Нетфликс

Американският сериал "Бриджъртън", първият принос на звездната продуцентка Шонда Раймс за "Нетфликс", е гледан от 82 милиона домакинства, абонирани за платформата, след излизането му преди месец, предаде Франс прес.

Това постижение бележи рекорд, като предишното върхово постижение се държеше от сериала "Вещерът" с 76 милиона гледания четири седмици след премиерата му през декември 2019 година.

"Бриджъртън" е телевизионна адаптация на историческите романи на Джулия Куин. Действието се развива през 1813 година в Англия и проследява интригите във висшето британско общество с един доста осъвременен поглед на събитията. Речта, музиката, феминистките акценти и кастингът с голямо етническо разнообразие разбиват клишетата на традиционните исторически сериали.
Поредицата се превърна и в медиен феномен, тъй като в социалните мрежи стана модно потребителите да разиграват сцени от "Бриджъртън" със съответните костюми и задължителния английски акцент.В този контекст не е изненадващо, че от "Нетфликс" обявиха на 21 януари, че са поръчали втори сезон на поредицата.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !