Канската Мерил Стрийп: Фото на деня

Канската Мерил Стрийп: Фото на деня

Наследникът на Карл Лагерфелд с...

Риалити звездата Силвия Юрукова се похвали в социалните...

Кейт Бланшет се включи в борбата за намаляване на вредните емисии

отпечатай новината

26.05.2009 17:00 | Видян 3217 пъти

Кейт Бланшет се включи в борбата за намаляване на вредните емисии

Австралийската актриса Кейт Бланшет поиска от световните бизнес лидери да намалят драстично въглеродните емисии, за да спасят родната й Австралия от нови опустошителни пожари.

Носителката на "Оскар" присъства на срещата на върха на световния бизнес по климатичните промени в Копенхаген вчера и призова световните лидери в енергийния сектор да инвестират във възможно най-съобразени с околната среда проекти. Актрисата даде за пример големите пожари, които опустошиха южния австралийски щат Виктория, и заяви, че те показват защо трябва да бъдат предприети действия.

"Политически провал в Копенхаген през декември е просто неприемлив и присъстващите в залата влиятелни хора трябва да изиграят важна роля за предотвратяването на този провал", заяви Бланшет на конференцията. "Най-добрите учени по въпросите на климата в Австралия ни предупредиха, че ще станем свидетели на много по-катастрофални пожари в Югоизточна Австралия, ако светът на предприеме драматични действия, за да намали вредните газови емисии", допълни тя.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

свързани новини

Кейт Бланшет иска още деца

Няма коментари към тази новина !