Сашо Кадиев и любимата му Ивелина...

Моделът Ивелина Чоева разкри подробности за...

Отварачката показа татуирано дупе,...

Фолкпевицата Мария отново изненада почитателите си. Този...

Меган Маркъл с огромна победа срещу британски таблоид

отпечатай новината

12.02.2021 16:12 | Видян 1289 пъти

Меган Маркъл с огромна победа срещу британски таблоид

Меган Маркъл спечели огромна победа срещу издателя на британски таблоид, който публикува част от лично писмо, изпратено до баща ѝ Томас Маркъл.

На 11 февруари съдия във Върховен съд на Обединеното кралство отсъди в полза на херцогинята на Съсекс по иска ѝ срещу Associated Newspapers за злоупотреба с лична информация. Причината е публикуваното писмо от 2018 година, което се появи в The Mail on Sunday. Съдията казва, че Маркъл е имала разумни очаквания, че писмото ще остане лично. Статиите във вестника обаче пречат на това разумно очакване.

„След две дълги години на съдебни спорове, съм благодарна на съдилищата, че държат под отговорност Associated Newspapers и The Mail on Sunday за техните незаконни и дехуманизиращи практики“, казва херцогинята в изявление. Тя допълва, че тези безчувствени практики продължават твърде дълго без последствия. Меган казва, че докато за вестниците това е някаква игра, то за нея и за други пострадали, това е реалният живот и истинските взаимоотношения с близки и приятели. „Щетите, които са нанесли и продължават да нанасят, са огромни“, завършва съпругата на принц Хари.Маркъл започва дело срещу Associated Newspapers през 2019 година, след като вестникът Mail on Sunday и уебсайтът MailOnline публикуват откъси от ръкописно писмо от пет страници, което тя е изпратила до отчуждения си баща година по-рано, малко след сватбата ѝ с принц Хари. Томас Маркъл не може да присъства на церемонията заради здравословни проблеми.

През януари 2020 година адвокатите на издателството твърдят в съдебни документи, че херцогинята е знаела, че баща ѝ е говорил с медиите за връзката между двамата и продължава да го прави. Според тях, херцогинята е наясно, че той може да разкрие съдържанието на писмото на трети страни или на таблоидите. Адвокатите на Associated Newspapers отбелязват и безупречното писане на Меган, заявявайки, че тя е структурирала писмото по начин, който е готов за издаване в медиите. "Много сме изненадани от днешното решение и сме разочаровани от това, че ни е отказан шансът всички доказателства да бъдат представени и да бъдат разглеждани в открито съдебно заседание“, заяви говорител на Associated Newspapers. Той допълва, че издателството внимателно обмисля

 

продължи >>

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !