Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Двойно повече отчетени от ваксинирани във Враца: Официална лъжа

отпечатай новината

09.03.2021 10:57 | Видян 1427 пъти

Двойно повече отчетени от ваксинирани във Враца: Официална лъжа

Във вчерашния ден (08.03. 2021г.) от РЗИ-Враца са отговорили на запитване на врачанска медия, публикувайки поредния странен отчет.
Според него общо 5506 души са ваксинираните в областта. С една доза са ваксинирани 1795 човека, а 709 души са със завършена имунизация (приложени са и 2-те дози от ваксината).

Ако се сметне правилно по тази справка, ваксина е поставена на 2504 човека, от които 1795 очакват поставянето на втора доза, пише zovnews.com.

За да улесним местната Здравна инспекция, сметката трябва да изглежда по един от двата начина:
Ако двете категории се броят отделно (имунизирани с една и две дози, съответно): 5506-2504 = 3002 души
Ако се върви по пътя на логиката и всички имунизирани влизат в категория “вече имунизирани с една доза”, то общият брой на имунизирани граждани следва да бъде 1795. В този случай разликата става дори по-голяма: 5506-1795 = 3711 души.
 
В задачата се пита – къде изчезват над 3000 души, които са ваксинирани и дали изобщо съществуват в регистрите на имунизирани граждани?

Още от началото на пандемията “Зов нюз” , а и останалите колеги се борят със сгрешените справки на Здравната инспекция, но този документ може би най-пълно доказва как работи една държавна институция, каквато е РЗИ – Враца.

Вие преценете дали работи ефективно и в интерес на здравето на хората от областта?

Неведнъж сме публикували и неверните отчети (по правило със занижение) на броя заразени, информирали сме и за контрола на карантираните, сведен до нула, както и за бездействието на инспекцията за прилагане на противоепидемичните мерки.

Това обаче не пречи на директора на РЗИ-Враца д-р Кети Ценова и част от нейните подчинени да демонстрират грубо отношение към питащите журналисти, както и към  наредилите се граждани пред ваксинационния кабинет в Инспекцията.

Неслучайно министър Ангелов “няма обяснение за повишената заболеваемост във Врачанска област”.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !