НАЙ-НОВИ
Най-татуираната българка лъсна чисто...
Над 100 картини е нашарила по цялото си тяло брокерката...
Майк Тайсън срещу Джейк Пол е обявен...
Предстоящата боксова среща между живата легенда на...
Рулцата „от раци” са от рибни отпадъци, но как да избираме, ако обичаме и не можем без тях?
05.08.2021 11:28 | Видян 918 пъти
Оригиналната идея за направата на рибните отпадъци, представяни като рачежки продукт, е от японското сурими.
На практика обаче процесът е следният: отпадъкът от евтини риби и скариди се преработва в кайма, обработва се със сол, промива се, като при този процес вътрешността от розовееща става бяла, ароматизира се, за да се залъже клиентът от миризмата на рак, добавя се химия за по-дълга годност. В азиатски държави като Индия и Виетнам въпросният продукт се докарва като „брикети” и се изнася за доработка и преопаковане в Европа, за да се качи цената.
Във всеки случай трябва да бъде ясно: въпросните „рулца от раци” не съдържат витамина Д и аминокиселините, които ги е имало в макар и евтината риба и скариди в началото на процеса, обработката ги е унищожила. Добавяме, че в евтините продукти от този тип има много соя и нишесте – второто се превръща в организма във вредни захари. А в скъпите има понещо мъничко рачешко, но в рамките на 5-9%, ако ще да е наречено „месо от рак” на етикета.
свързани новини
Как да регулираме солта и с какво да я заменим, за да не ни убие с инсулт или сърдечно заболяване?
От какво са кошмарът, еротичният, пророческият и „падащият” сън?
Защо понякога не можем да заспим и колко най-дълго можем да издържим така?
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай
Няма коментари към тази новина !