Отиде си главният редактор на в. 24...

На 55-годишна възраст внезапно почина главният редактор...

Нагледен урок по пътна безопасност...

Урок по пътна безопасност сред учениците в Благоевград,...

Михайлов опитал да уреди съмнителни фирми да строят скъпо по проект на УЕФА, но го порязали

отпечатай новината

10.10.2021 11:23 | Видян 1399 пъти

Михайлов опитал да уреди съмнителни фирми да строят скъпо по проект на УЕФА, но го порязали

Борислав Михайлов е авторитарен, без никакъв капацитет да слуша, предложил е да се купи прескъп автобус за БФС и се е опитал да вкара “съмнителни задморски фирми”, за да строят игрища в България по проект за 1 милион швейцарски франка. Това пише в конфиденциален доклад на представителя на УЕФА Андреас Кун, който е посетил България през април 2005 г. и се е срещнал с тогавашния вицепрезидент на БФС.

Информацията се открива във вътрешна кореспонденция и документация на УЕФА, изтекла до международния консорциум OCCRP. В тях основно се разглеждат проектите по програмите “Хеттрик” за финансиране на проекти на националните футболни федерации от бюджета на УЕФА. Файловете съдържат данни за почти всички държави, членуващи в европейската федерация и се проучват от екип журналисти от консорциума.

По време на визитата на Кун в България президент на БФС все още е Иван Славков, който е оплетен в корупционни скандали и е делегирал на Борислав Михайлов всички дейности свързани с финансирането от УЕФА. Скандалите не пречат на Славков да води разточителен начин на живот и да организира “царски приеми и изпращания”, на които станали свидетели делегатите от УЕФА.

Един от проектите, които финансира УЕФА по програмата “Хеттрик” е построяването на 40 мини-игрища из страната за 1 милион швейцарски франка. Борислав Михайлов предложил да бъдат построени 30 игрища за 900 000 франка и то от никому неизвестни офшорки (задморски компании), с които бил в контакт.

продължи >>

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !