Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

Абрамович взе портуласки паспорт като на Рондалдо

отпечатай новината

19.12.2021 11:06 | Видян 1173 пъти

Абрамович взе портуласки паспорт като на Рондалдо

Собственикът на футболен клуб Челси, милиардерът Роман Абрамович стана португалски гражданин, добавяйки паспорта на страната-членка на Европейския съюз към руския и израелския си паспорт, предаде Ройтерс. Припомняме, че Роналдо също има португалски паспорт.

Говорител на Абрамович потвърди съобщенията на португалския вестник Publico в събота, който цитира документи на министерството на правосъдието, според които роденият в Русия бизнесмен е получил португалско гражданство на 30 април. Случаят на Абрамович се основава на португалски закон, предлагащ натурализация на потомци на сефардски евреи, които са били прогонени от Иберийския полуостров по време на средновековната инквизиция, пише вестникът.

Хиляди израелски евреи са получили португалско гражданство след приемането на закона през 2015 г. Броят на такива молби се е увеличил в Португалия, след като подобно предложение за гражданство на сефарадските евреи от Испания завърши през 2019 г.

Абрамович е дарил пари за проекти в чест на наследството на португалските сефарадски евреи в германския град Хамбург, според информационния портал на еврейската общност на Порто Mazal.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !