Заличиха Еконт Експрес,...

Все още няма яснота какво е наложило промяната в...

Обувки за €900 на партийно събрание в...

Обувки с оригинална цена 880 лв. от марка, която се носи...

Започва изложбата на София Филм Фест и Dnes.bg

отпечатай новината

23.06.2009 16:40 | Видян 2845 пъти

Започва изложбата на София Филм Фест и Dnes.bg

На 29 юни 2009 г. от 20,00 часа в Дома на киното ще бъде открита изложбата „София днес“, която ще покаже финалистите и победителя в едноименния фотоконкурс на София Филм Фест и Dnes.bg.

Той се проведе по време на 13-тото издание на фестивала, като в рамките на 8 дни участниците трябваше да заснемат и изпратят в редакцията на Dnes.bg до 5 снимки.

Над 200 фотографии от повече от 100 участници бяха публикувани в специално създадената рубрика на Dnes.bg за конкурса.

До финална селекция достигнаха 25 снимки на авторите Илиян Ружин, Алекс Филипов, Димитър Стойчев, Георги Димитров, Ивайло Златков, Иван Ботев, Иван Манчев, Иван Пейков, Калин Петров, Лиляна Дворянова, Любомир Стаменов, Люсил Колмиш, Михаил Петров, Петя Караджова, Петко Стаменов, Симеон Цончев, Стефан Галибов, Зафер Галибов, Таня Николова, Венцислав Братованов и Златина Георгиева.

Призът грабна снимката на Петко Стаменов, избрана лично от режисьора Вим Вендерс и неговата съпруга – известната фотографка Доната Вендерс.

Темата „София днес“ бе вдъхновена от новия филм на Вендерс „Снимки в Палермо“. Очакваме колегите журналисти, приятели и почитатели на киното на чаша вино. След откриването всички желаещи ще могат да гледат филма на специална прожекция в Дома на киното от 21.00 часа – все още има билети на касата!

Съвсем логично, голямата награда за победителя беше уикенд за двама в града, вдъхновил историята в последния филм на именития режисьор – Палермо, осигурен от Stars Travel.

Затова специално място в изложбата е отделено на снимките, които фотографът е направил в града.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !