И ДА, И НЕ! Льо Солей: палачинки, но...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

И ДА, И НЕ! Селест: нещо френско,...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

Столична община организира театрален фестивал посветен на ДИМИТЪР ЕЛЕНОВ

отпечатай новината

15.06.2022 16:02 | Видян 1333 пъти

Столична община организира театрален фестивал посветен на ДИМИТЪР ЕЛЕНОВ

Столична община организира театрален фестивал посветен на актьора, режисьор и театрален педагог ДИМИТЪР ЕЛЕНОВ.
10 от неговите ученици, вече утвърдени и популярни артисти ще проведат своя уъркшоп!  Чрез тази приемственост - известните помагат за продължаване мисията на Еленов, продължила над 40 години!

В началото на лятото, в края на учебната година - 29,30 юни и 1 юли на сцената на КИНО КАБАНА, в арт среда менторите на фестивала ще взривят клишета, предразсъдъци, дискриминационни модели чрез привличане и общуване на различни групи, както и маргинални, обект на стигматизиране - деца със специфични нужди, деца в неравностойно положение, деца на бежанци от Украйна.

Артуъркшоп ДИМИТЪР ЕЛЕНОВ предлага ателиета в близък контакт с участниците  и пред техните родителите. Сърцевината на фестивала е в прякото общуване на утвърдени творци, самите те преминали през детската театрална студия на Еленов, непосредствено с млади хора, които се стремят да развият таланта си и търсят своя ментор в изкуството. Стремежът към такава синергия ще създаде специална атмосфера и ще се превърне в негов отличителен знак.
Посвещава се на Димитър Еленов от неговите ученици изповядващи високите му критерии и апологети на максимата, че грижата за децата преминава през изкуството.



 

АРТУЪРКШОП ЕЛЕНОВ предлага  процеси на творчество с участие на популярни творци и деца за създаване на синергичен ефект.

Организаторите целят в арт среда да взривят клишета, предразсъдъци, дискриминационни модели чрез общуване на различни групи, както и маргинални - обект на стигматизиране. Фонът, на който живеем е нов– пандемия, online общуване, дезинформация, война. Творецът не затваря очи, творецът е буден, ,чрез обединение разширява хоризонтите вътре в нас, за да  даде посока, смисъл и кураж. Да даде любов, чиято липса ни кара да се страхуваме.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !