Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Няколко факта за трагичния живот на Фара Фосет, златното момиче на Холивуд

отпечатай новината

28.07.2022 15:17 | Видян 1651 пъти | Гласували 1

Няколко факта за трагичния живот на Фара Фосет, златното момиче на Холивуд

Фара Фосет беше просто ангел. С невинната си външност, сини очи, перфектни зъби и руса коса - известна като "Фара флип" - тя се прочува като момиче за снимки, последвано бързо от "Ангелите на Чарли". Фосет се омъжва за Лий Майорс от "Мъжът за шест милиона долара" и двамата стават най-известната двойка знаменитости на своето време.


 

През 80-те години на миналия век тя има син от разбивача на сърца Райън О'Нийл, но връзката им е всичко друго, но не и любовна история. За съжаление, животът на Фара излиза извън контрол заради домашно насилие, сблъсъци със закона и евентуална употреба на наркотици. Накрая, след като се опитва да преведе семейството си през многобройните трудности, през 2009 г. тя се разболява от рак. Това е историята на феномена Фара Фосет и какво се случва с нейното дълбоко проблемно семейство.


 


Роди се ангел

Фара Лени Фосет е родена на 2 февруари 1947 г. в Корпус Кристи, Тексас. Майка ѝ, Полин Алис Фосет, е домакиня, а баща ѝ, Джеймс Уилям Фосет, е предприемач в областта на петрола. Освен английски, ирландски и френски произход, семейството ѝ има щастието да има и индианско наследство от племето чокто. Името "Фара" е измислено от майка ѝ, защото се съчетава с фамилията им.


 

Фара посещава римокатолическата църква "Свети Патрик", а след това и гимназията "У. Б. Рей", където съучениците ѝ я избират за "най-красива" в първи, втори, трети и четвърти клас. Учи в Тексаския университет между 1965 и 1968 г. Първоначално е научен маниак, който планира да учи микробиология, но по-късно открива страстта си към изкуствата - особено към скулптурата. През първата си година е обявена за една от "десетте най-красиви студентки в колежа"


 


Славата

Фара изпраща снимките си на агенциите за модели. След като вижда снимките ѝ, холивудският агент Дейвид Мириш ѝ се обажда и я убеждава да се премести в Лос Анджелис. Отдадена на ученето, тя му отказва, но той продължава да я преследва през следващите две години. След това, с разрешението на родителите си да "опита късмета си" в развлекателната индустрия, 21-годишната руса синеока тексаска красавица най-накрая се премества в Тинселтаун през лятото на 1968 г.


 

 


 

Въпреки че е зашеметяващо красива, й се налага да работи усилено в телевизионни реклами на Max Factor, Noxzema, автомобили Mercury Cougar и матраци Beautyrest. След това бавно печели роли в сериали като "Мечтая за Джини", "Младите бунтари" и "Семейство Партридж".


 

 


 


Играта за запознанства

През 1969 г. Фара се появява като свободна дама в популярното телевизионно шоу "Игра на запознанства". Тя беше представена като завършена художничка и скулпторка.


 

 


 

След като избира мъжа си, се разразява истински ад - между тримата ѝ ухажори избухва юмручна схватка. Оказва се, че това е първоаприлска шега и тримата мъже са актьори и холивудски каскадьори. Нейният избор - актьорът и каскадьор Бъди Джо Хукър - прави дълга кариера като специалист по каскади с автомобили, дори изпълнява скок с автомобил с ракета в "Хупър" (1978 г. ) и работи по филма на Куентин Тарантино "Доказателство за смъртта" (2007 г. ).


 

 


 


 

Майор Лий в любовта

В едно истинско повторение на "Игра на запознанства" актьорът Лий Майорс се нуждае от среща за събитие в индустрията. Агентът му показва снимки на най-новите си клиентки. "Каза ми да избера най-красивото момиче и аз го направих", спомня си той години по-късно. И обратното, Фара си спомня, че си е помислила: "За кого се мисли?", но все пак се е съгласила да излезе с него.


 

 


 

Фосет разказва: "Предполагам, че това беше любов от пръв поглед" и "се разтопи на хиляди парчета", когато срещна Лий. Но за малко не остана и секунда. Фара пиеше уиски с кола и й беше лошо в дамската тоалетна. Лий каза: "Не знаех дали наистина е болна, или просто не ме харесва. " По-късно те се сближават заради южняшките си корени (той е от Кентъки) и на следващия ден Лий ѝ изпраща 13 жълти рози.


 

 


 

FarrahLee

Тази среща води до това, че Фара и Лий се превръщат в Брад Пит и Анджелина Джоли на своето време. Дебютът на Фара в киното е през 1969 г. с филма "Любовта е смешно нещо", последван от "Майра Брекинридж" (1970 г. ). Често е сочен като най-лошия филм, правен някога.


 

 


 

 


 

Бляскавата двойка се омъжва през 1973 г. и тя става Фара Фосет-Мейджърс. По онова време не са правили портманта като Бранджелина, но ако са го

правили, то е щяло да бъде "ФараЛий" През 1974 г. се появява във филма "Човек за шест милиона долара". Но дори и с ядрения полковник от ВВС на САЩ с бионични крайници Стив Остин, който се бори за нея, тя все още не може да пробие напълно в Холивуд и продължава с незначителни телевизионни роли като тези в McCloud и S. W. A. T. Тогава, след дълги години работа, Фара Фосет-Маджърс най-накрая открива славата и богатството си!


 

 


 

 


 

Среднощна муза

Но преди да стане наистина известна, знаехте ли, че Фара е вдъхновила един голям хит? Кънтри певецът и автор на песни Джим Уедърли е приятел на Лий Майорс. Една вечер той се обажда в дома на Майорс, за да говори с Лий, но Фара вдига и казва на Джим, че отива на гости на майка си, като хваща "среднощния самолет за Хюстън" Можете ли да познаете песента, която е вдъхновила?


 

 


 

 


 

Тази безсмислена реплика поразява Джим и авторът на текста създава песента "Midnight Train to Houston", която съдържа стиха "Тя продължаваше да мечтае, че някой ден ще стане звезда" Той записва песента, но по-късно госпъл певицата Сиси Хюстън променя заглавието ѝ на "Midnight Train to Georgia" Агентът на Джим я изпраща на Gladys Knight & the Pips; тя става огромен хит през 1973 г. и остава любима соул класика и до днес. Благодаря, Фара!


 

 


 

 
Бестселър


През 1976 г. Pro Arts Inc. предлага на Фара и нейния агент идеята за плакат с бански костюми. Той се продава във феноменалните 12 милиона копия, което ѝ носи 400 000 долара хонорар, украсява стените на много спални и шкафчета и остава най-продаваният плакат на всички времена. Нямаше стилисти. Фара избира банския костюм и сама си прави прическата, като нанася лимонов сок, за да подчертае разрошените си руси кичури. Това е денят, в който се ражда прочутото й "обръщане на Фара". Плакатът оказва такова културно въздействие, че днес е изложен в Националния музей за американска история на Смитсониън.


 

 


 

Благодарение на това внимание Фосет получава първата си филмова роля - Холи 13 в класическия научнофантастичен филм "Бягството на Логан" (1976). Междувременно на малкия екран сериалът "Полицейска жена" е първият едночасов полицейски сериал, в който участва жена. "Полицейска жена" и "Медният Запад" от 1965 г. са значими, тъй като без тях никога нямаше да има


 

 


 

Ангелите на Чарли

Разбира се, Фара е най-известна с "Ангелите на Чарли", но как получи тази роля? Тя и Лий често играят тенис с Аарон Спелинг. Той продуцира много от най-обичаните предавания в света през 70-те, 80-те и след това. Ако сте разпознали името, то е защото Аарон е продуцент на "Старски и Хъч", "Лодка на любовта", "Харт ту Харт", "Династия", "Ти Джей Хукър", "Бевърли Хилс 90210", "Мелроуз Плейс", "Сънсет Бийч", "Чаровна" и много други.


 

продължи >>

Етикети: , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !