И Харви Кайтел се завръща в Кан с...

FILM MODE постановява LAWS OF MAN със звезден актьорски...

Влади Зомбори спечели Като две капки...

Владимир Зомбори спечели 12 сезон на шоуто "Като две...

Излекуваха куче от алкохолна зависимост във Великобритания

отпечатай новината

10.04.2023 13:55 | Видян 360 пъти

Излекуваха куче от алкохолна зависимост във Великобритания

Двегодишният лабрадор Коко е излекуван от алкохолна зависимост при първия по рода си случай във Великобритания, пише британският „Telegraph“.

Коко бил доведен в приют за животни в Плимптън, Девън, с друго куче след смъртта на собственика им. Както съобщава „Telegraph“, кучетата се нуждаели от спешна ветеринарна помощ, тъй като страдали от гърчове. Служители в спасителния център твърдят, че кучетата са се пристрастили към алкохола, тъй като са имали достъп до напитката, оставена от собственика им.

Докато другото куче по-късно починало, Коко успял да се възстанови след като се подложил на терапия за лечение от алкохола. Кучето било упоено в продължение на четири седмици, за да се предотвратят гърчове.

„Лечение на куче от алкохолна зависимост е нещо, с което се сблъскваме за първи път. Коко е при нас повече от месец, откакто пристигна в реанимация. Историята му е трагична... Коко беше в критично състояние и се нуждаеше от 24-часови грижи. Стана ясно, че той страда от симптоми, предполагащи алкохолна зависимост“, публикува Woodside Animal Rescue Trust в социалните мрежи.

От спасителния център казаха, че кучето вече е извън опасност, че вече не приема лекарства и започва да се държи като нормално куче.

„Кучето все още не е готово за осиновяване и въпреки че изглежда се е възстановило физически, все още от време на време има психически разстройства“, казаха спасителите и изразиха надежда, че Коко ще бъде осиновен скоро.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !