Истинският вярващ винаги уважава...

Той е мюсюлманин, който възстановява християнски...

Меги Димчева с премиера на Чудесата в...

„Чудесата в нас“ ще се случат на 6 юни, 19:00 ч., в...

Неграмотното отразяване на коронацията на Чарлз - срам за родните тeлевизии

отпечатай новината

06.05.2023 19:59 | Видян 2628 пъти

Неграмотното отразяване на коронацията на Чарлз - срам за родните тeлевизии

Супер неграмотно отразяване на коронацията на Чарлз III направиха за свой срам българските телевизии. Като човек, който публично се хвали с грамотността си, странно е, че водещият на БНТ Георги Любенов, завършил българска филология, не знае, че няма "коронясване", а има "короноване". Също, както не го съзнава и неговият любим събеседник, та и професор Стоянович. Който пък обруга паметта на принцеса Даяна.  Защо Любенов беше поканил Мария Конакчиева, която нарича "Величествата" - "Величия", освен че говори удивителни нелепици, не си струва да коментираме подробно, но е интересен въпрос.


 

Същият проблем имаше и по бТВ, където за експерти бяха представяни хора, сеещи клюки, така че телевизията пропусна старта на церемонията по коронацията, показвайки тях и водещата Петя Дикова, вместо коментираното от тях. Което е най-меко казано нетелевизионно, да не кажем глупаво. За многократното наричане от поканен "експерт" на Чарлз Трети - Ричард Трети, думите са излишни.


 

На Петя принадлежи лафът на цялото бг отразяване на коронацията: "Короната е перлата в короната". Както и прозрението, че символите - "всеки шев"..., били датирали от "стотици столетия". Великобритания още не е доживяла дори десетки столетия. За патетичния, псевдоинтелектуален и псевдоартистичен "превод" на Мариана Хил - стига само думата "неспорен", няма описание. Добре, че Милен Стаматов отсрами компанията с безупречност. 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !