И ДА, И НЕ! Льо Солей: палачинки, но...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

И ДА, И НЕ! Селест: нещо френско,...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

Частни болници у нас не приемат майка ми: Кристо

отпечатай новината

09.05.2023 10:04 | Видян 526 пъти

Частни болници у нас не приемат майка ми: Кристо

Музикантът Христо Балабанов - Кристо се бори за живота на майка си Мариана Балабанова, която е с левкемия и се лекува в чужбина. Жената има нужда от кръводаряване.

Всичко започва с COVID, а Кристо говори за "футболизиране" и за прехвърлянето на пациент със спешно състояние между различни болници. Майка му е логопед, помогнала на мнозина у нас и в чужбина.

"Тя е много позитивен и всеотдаен човек, аз съм постигнал успехите си благодарение на нея. COVID отключва хронична левкемия. Оказва се, че има високи Д-димери стойности. Някои лекари ѝ казват, че това е нормално и е постковид. Явно е било симптом на предлевкемия или левкемия", разказва той. 

По думите на музиканта няколко лекари си прехвърлят случая в продължение на шест месеца, след които майка му развива втори COVID, много тежко, което пък води и до диагнозата остра левкемия.

"Има и още няколко тежки състония, за които има съмнение. Втрещени бяхме как толкова тежък пациент, който е неадекватен, в тежко физическо състояние, изписват я с високи тромбоцити. Единият лекар не искаше да ѝ взема костен мозък. Понеже буйства, я гонеха на психиатър. Той ѝ предписа лекарства, които предизвикват падане още повече на стойностите на левкоцити и тромбоцити", обясни Кристо в ефира на NOVA.

Според него майка му Мариана Балабанова е била прехвърляна между пет болници у нас, докато в Турция това просто няма как да се случи.

"В частни болници у нас ми казват, че нямат тромбоцити и я изписват, защото не знаят как да я лекуват. Това е върхът на цинизма в отношението към тежките пациенти. Има проблем с организацията на кръвните продукти у нас. След първия курс химиотерапия в Турция има подобрение, чакаме да видим дали ще се наложи трансплантация", добавя още той, уточнявайки, че лечението може да струва от 200 000 до 500 000 евро. 


автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !