13-годишна роди по време на училищна...

13-годишна ученичка роди дете по време на училищна...

Момче държало табела с думите "Сляп...

Сляпо момче седяло на стъпалата с шапка в краката си. В...

Скалата проговори за депресивните епизоди, през които е минал

отпечатай новината

19.05.2023 09:58 | Видян 329 пъти

Скалата проговори за депресивните епизоди, през които е минал

Дуейн Джонсън "Скалата" разкри, че през живота си се е сблъсквал с депресия. 50-годишната звезда от "Спасители на плажа" наскоро си спомни, че е "изпадал в криза", когато контузия на рамото е сложила край на футболната му кариера в университета в Маями.

"Първата ми битка с депресията бе там, в Маями", каза Джонсън. "Не исках да ходя на училище, бях готов да напусна."

И наистина го прави. По онова време не знае що е то психично здраве или депресия. Всичко, което е знаел, е, че "не е иска да бъде там". Джонсън коментира, че заради проблемът в рамото, не е могъл да прави никакви упражнения, а за един спортист това е реципрочно на депресия, пише "People". 

Години по-късно Джонсън отново изпада в това чувство, когато се развежда с първата си съпруга Дани Гарсия. Двамата са женени от 1997-а до 2008-а и имат 21-годишна дъщеря на име Ава Рейн. И след раздялата той все още не е наясно, че има нещо, наречено "депресия". Едва около 2017-а, когато отново я преживява разбира какво е. "За щастие, имах приятели, на които можех да се опра и да кажа: Хей, чувствам се малко разколебан."

 

Снимка: Getty Images

 

Спасението той намира в двете си дъщери (Тиана на 5 г. и Жасмин на 7 г.), които има от следващата си съпруга Лорън Хашиан.

 

Снимка: Getty Images

 

 

 

Миналата седмица актьорът заговори за депресията в Инстаграм, като се обърна по-специално към мъжете, които преминават през нея: "През годините съм работил усилено, за да придобия емоционалните инструменти за работа с всяка душевна болка, която може да ме изпита. Но преди години не знаех какво е борба за психичното здраве. Като мъже ние не говорим за това. Просто държим главата си наведена и минаваме през нея. Не е здравословно. Ако преминавате през същото, най-важното нещо, което можете да направите, е да поговорите с някого. Това не може да се поправи, ако държите тази болка в себе си. Смелостта да говорите с някого е вашата суперсила. Загубих двама приятели заради самоубийство. Поговорете с някого."

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !