Хотелът, който плаща на гостите, ако...

В Сингапур вали средно 171 дни в годината. Въпреки това,...

Кимбо от улицата до UFC: Историята на...

Тази седмица сме решили да разгледаме историята на една...

Соня Йончева прави музикален фестивал в България

отпечатай новината

22.05.2023 16:05 | Видян 350 пъти

Соня Йончева прави музикален фестивал в България

Световноизвестната българска оперна певица Соня Йончева ще организира музикален сезон, който ще събере известни изпълнители и музиканти в зала България през есента. „От години обмислям да направя нещо по-трайно за моята родина, за публиката, с която съм свързана завинаги. Избрах празника на българската писменост и култура, за да обявя, че сезонът Съкровени гласове ще има своето първо издание през сезон 2023/24 в зала България.

 

През юни ще обявим имената на артистите, които съм поканила“, съобщи Йончева. Сезонът с музикални величия, организиран от българското сопрано, ще бъде сниман и отразен от ТВ Медичи, специализирана в програми с класическа музика и опера. Очаква се световноизвестната певица също да се включи със свой рецитал във фестивала.  Съкровени гласове ще се провежда всяка година в София като организаторите не изключват възможността фестивалът да гостува и в други градове на страната.


 

На 24 -ти май Йончева ще излезе на сцената на Миланската Ла Скала заедно с тенора Йонас Кауфман в новата постановка на Андре Шение. През юни пък тя ще дебютира в Мадам Бътерфлай на Пучини във Виенската опера.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !