Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

Кристиано Роналдо ознаменува мач номер 200 за Португалия с победен гол

отпечатай новината

22.06.2023 10:32 | Видян 537 пъти

Кристиано Роналдо ознаменува мач номер 200 за Португалия с победен гол

Португалия победи Исландия с 1:0 като гост в двубой от 4-ия кръг на група "J" в квалификациите за Евро 2024. Кристиано Роналдо се превърна в герой за "мореплавателите" с гола си в 89-ата минута в своя мач номер 200 за националния отбор. Това беше 4-ти успех за португалците и те са убедителен лидер в групата с пълен актив от 12 точки и голова разлика 14:0, пише sportal.bg.

Исландците се държаха достойно срещу по-класния си съперник и на моменти дори го надиграваха, но в крайна сметка не успяха да измъкнат дори равенство и са на предпоследното 5-то място в класирането с едва 3 точки.

Роналдо водеше атаката на гостите заедно с Рафаел Леао, който този път бе предпочетен пред Жоао Феликс. В средата на терена Роберто Мартинес заложи на Бернардо Силва, Рубен Невеш и Бруно Фернандеш. По двата фланга действаха Диого Далот и Жоао Кансело, а тримата бранители пред Диого Коща бяха Рубен Диаш, Данило и Пепе.

Исландия започна с Йон Дагур Торстейнсон, Алфред Финбогасон и Алберт Гудмундсон в предни позиции. Капитанът Арон Гунарсон бе на резервната скамейка, след като получи контузия по време на загрявката преди мача срещу Словакия. Биркир Бярнасон също не започна от първата минута.

Португалия взе инициативата от самото начало и търпеливо развиваше атаките си, докато домакините се прибраха в собствената си половина и разчитаха на дълги извеждащи подавания. В 8-ата минута Рубен Диаш засече центриране на Бруно Фернандеш от корнер, но прати топката в аут. Исландците отговориха с безопасен изстрел на Финбогасон.

Статично положение донесе и следващата възможност за Португалия да поведе. Този път Пепе беше оставен непокрит в наказателното поле и отправи силен удар с глава, но Рунарсон спаси. В 22-ата минута Пепе отново създаде напрежение пред вратата на Исландия, но ветеранът фаулира Рунарсон. Малко по-късно Торстейнсон опита да изненада Диого Коща, но топката прелетя високо над напречната греда.

Португалците продължиха да имат надмощие в притежанието на топката, но не намираха никакви свободни пространства. В края на полувремето домакините опитаха няколко контри и не бяха далеч от това да поведат. Секунди преди почивката незабележимият до момента Роналдо стреля опасно с глава и защитник на Исландия изчисти пред голлинията, но имаше и засада.

Втората част стартира с пропуск на Рафа Леао. Звездата на Милан шутира над вратата от удобна позиция. Роналдо също имаше шанс да открие резултата, но изстрелът му с глава беше неточен. Португалците вдигнаха темпото, но все така трудно стигаха до опасни ситуации пред Рунарсон.

В средата на втората част Роберто Мартинес смени Кансело и Рубен Невеш с Рафаел Герейро и Гонсало Инасио. Играта на Португалия обаче не вървеше. В 72-ата минута Вилумсон от домакините се освободи и стреля, но на сантиметри от гредата. С напредването на времето исландците ставаха все по-смели. Роналдо често се озововаше в положение на засада и като цяло не създаде проблеми на отбраната пред Рунарсон.

Десетина минути преди края на редовното време Вилумсон получи втори жълт картон и беше изгонен. Домакините изпаднаха в глуха защита и бяха наказани. В 89-ата минута Инасио намери Роналдо, който отблизо засече топката във вратата на исландците. Ситуацията беше прегледана с помощта на ВАР за засада, но такава нямаше. Така попадение номер 123 на Кристиано осигури нов успех на "мореплавателите" и до голяма степен ги класира за еврофиналите.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !