Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Седмицата на мъжката мода в Париж премина със зрелищни спектакли

отпечатай новината

28.06.2023 09:50 | Видян 283 пъти

Седмицата на мъжката мода в Париж премина със зрелищни спектакли

Първото дефиле на Фарел Уилямс за "Louis Vuitton" зададе тона на Седмицата на мъжката мода в Париж, която премина в позитивна атмосфера със зрелищни спектакли, където модата беше само част от забавлението, предаде френската преса.

Афтърпартита за всички

За да бъде домакин на шоуто на "Louis Vuitton", парижкият Пон Ньоф беше превърнат в огромен нощен клуб на открито. Дефилето под звуците на песента "Joy", композирана от Фарел Уилямс и изпълнена от госпъл хор, беше последвана от "афтърпарти" с ястия, сътворени от главния готвач на звездите Жан Имбер и завърши с изпълнение на рапъра Джей-Зи.

Приятелят на Фарел Уилямс, японският артистичен директор на "Kenzo" Ниго, избра друг мост за ревюто си по залез слънце на фона на лодки и Айфеловата кула, преди да организира вечерно парти за всички гости на покрива на музея "Бранли".

След дефилето на "Аmi", открито от френския актьор Венсан Касел, гостите можеха да танцуват с него на градинско парти, организирано от марката.

При Марин Сер поканата беше една и съща за ревюто и дискотечната вечер. "15 минути дефиле, това е много кратко", каза дизайнерката. Тя припомни, че и преди е сливала своите дефилета с музикални изпълнения извън Париж, в стар гараж или в паркове. "Беше странно и не всички искаха да присъстват. Преди това да стане мейнстрийм", допълва Сер.

Тази лудост от ревюта и партита на открито, напротив, тласна дизайнера на мъжкото облекло на "Dior" Ким Джоунс към неподправена простота. "Моето послание е просто - всичко се върти около облеклото", каза Джоунс.

Слънчеви цветове

Едва ли някой цвят може да олицетвори по-добре от жълтото позитивната атмосфера на Седмицата на мъжката мода в Париж.

Облекла и аксесоари в жълто показаха "Louis Vuitton", "Loewe", "Givanchy". "Dior" заложи на лимоненожълто или лайм за ризи, чанти или джапанки, които могат да се носят с чорапи, а "Issey Miyake" - на оранжево във всичките му нюанси.

Голота

Дълги крака, дълбоки деколтета и голи гърбове на показ вече не са запазена марка само за фаталната жена - демонстрирането на плът се очерта като водеща тенденция в мъжката мода.

"Момчетата също имат хубави крака", каза Вероник Нишанян, дизайнер на мъжкото облекло на "Hermes", акцентите в чиято колекция бяха мини шортите и прозрачните топове.

Голотата присъстваше в изобилие и в колекциите на Марин Сер, Дрис Ван Нотен и Людовик дьо Сен Сернен, с чието дефиле завърши Седмицата на мъжката мода в Париж, предава БТА. "Това е идея за красота, чувственост, любов и свобода, както и за смелостта да бъдеш себе си", каза дизайнерът.

За да балансират тази чувственост, вдъхновена от женския гардероб, някои дизайнери като Матю Уилямс, Марин Сер и Фарел Уилямс заложиха на военни акценти.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !