И ДА, И НЕ! Льо Солей: палачинки, но...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

И ДА, И НЕ! Селест: нещо френско,...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

Марк Антъни ще получи звезда на холивудската Алея на славата

отпечатай новината

29.08.2023 18:15 | Видян 356 пъти

Марк Антъни ще получи звезда на холивудската Алея на славата

Американският латино певец и актьор Марк Антъни ще бъде почетен със звезда на холивудската Алея на славата, съобщи сайтът на популярната атракция, цитиран от БТА.

Звездата му ще бъде 2762 подред на прочутата алея. Носителят на "Грами" ще бъде отличен в категорията за звукозапис. "За нас е гордост да почетем Марк Антъни, един от най-влиятелните артисти в света. Феновете очакваха неговата звезда с нетърпение, така че знаем, че тя ще има огромна притегателна сила на Алеята на славата!", казва продуцентката по церемониите Ана Мартинес.

Кой е Марк и защо точно той ще получи звезда?

Роден в Ню Йорк през 1968 г. и израснал в семейство на пуерторикански родители, Марко Антонио Муниз става най-продаваният изпълнител на салса музика за всички времена. Музикалното си образование получава у дома, където се научава да пее на испански и английски език под ръководството на баща си Фелипе, който е професионален китарист. Като дете Антъни слуша различни музикални жанрове, сред които: рок, ритъм енд блус, поп и др.

Той започва кариерата си в ъндърграунд нюйоркски хаус групи. Работи и като автор на песните на поп групите Menudo и Latin Rascals. За разлика от по-социално осъзнатите нюйоркски салса музиканти от 60-те и 70-те години на ХХ век или високопродуцираните салса изпълнители от 80-те години, Антъни придобива популярност, изпълнявайки стил, който е заимстван в по-голяма степен от афроамериканските и градските жанрове, които е слушал, докато е растял. Първият му албум е фрийстайл запис на "Rebel", който дебютира през 1988 г. в Bluedog Records. Същата година той пише и продуцира "Boy I've Been Told" за своя колега Sa-Fire.

Едва след 1992 г. Антъни променя стила си от фрийстайл към салса и други латино стилове. Превръща се в четирикратен носител на наградата "Грами" и осемкратен на латиноамериканската. Той е продал повече от 12 милиона албума по целия свят, като по този начин е получил множество златни и платинени сертификати от Асоциацията на звукозаписната индустрия на Америка. Освен това държи рекорда на Гинес за най-продаван салса изпълнител и с най-много албуми, стигнали до номер едно в класацията на "Billboard". Наред с всичките награди е признат от списание "New York" за един от десетте най-влиятелни нюйоркчани през 2012 г.

Освен блестящ музикант и певец, той се изявява и в актьорския бранш. Играе поддържащи роли в проекти като "Хакери", "Голяма нощ" и "Заместникът". Участва заедно с Рубен Блейдс и пуерториканската поп певица Еднита Назарио в мюзикъла на Пол Саймън от 1998 г., озаглавен "The Capeman", който се играе в продължение на 68 представления. През 1999-а получава роля в драмата на Мартин Скорсезе "Извеждане на мъртвите", а две години по-късно си партнира със Салма Хайек във филма "По времето на пеперудите".

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !