Цар Борис кара теснолинейката за...

Интересен факт е, че първият „шофьор“ на уникалната...

7-те най-велики римски императори в...

1. Октавиан Август Октавиан Август (Август...

Самуел Финци до Антъни Хопкинс в Един живот

отпечатай новината

12.09.2023 16:10 | Видян 453 пъти

Самуел Финци до Антъни Хопкинс в Един живот

Самуел Финци си партнира с Антъни Хопкинс и Джонатан Прайс в драма за сър Никълъс Уинтън, наричан британския Шиндлер. Филмът Един живот на Джеймс Хауес бе представен на филмовия фестивал в Торонто.


 

Той разказва истинската история на Уинтън, стоков брокер, който отказва да се пусне по течението на историята, докато в Европа назрява Втората световна война. През 1938 г. той заминава за Прага и остава силно развълнуван от съдбата на младите евреи в страната, заплашени от нацистките расови закони.


 

Убеден, че има време преди Германия да завладее столицата на Чехия, той започва да събира визи за евреите и да организира превозването им до Великобритания. Равносметката е 669 спасени от нацистите деца.


 

Ролята на майката на Уинтън Бабет се играе от Хелена Бонам Картър. Финци поема ролята на Джоузеф Херц, главен равин на Обединеното кралство от 1913-а до смъртта му през 1946 г.


 

„С подобна сензационна кариера, Антъни Хопкинс успява да надскочи очакванията, а мълчанието му създава най-вълнуващите моменти във филма“, пише в свой отзив Индиуайър.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !