Щонова и Месечков спечелиха Денсинг...

Доктор Неделя Щонова и Атанас Месечков спечелиха Денсинг...

Наивност, уродливост и прикритост с...

Най-големият дефект на реорганизацията на движението...

Аз, капитанът с гала премиера на Киномания

отпечатай новината

07.11.2023 13:43 | Видян 362 пъти

Аз, капитанът с гала премиера на Киномания

Награденият във Венеция Аз, капитанът ще има премиера на фестивала Киномания. Лентата на Матео Гароне получи Сребърен лъв за режисура и наградата Марчело Мастрояни за изгряващ актьор. Аз, капитанът проследява пътя на две сенегалски момчета, които мечтаят да емигрират в Италия.


 

Според мотивацията на венецианското жури филмът е разтърсваща съвестта модерна одисея, а режисьорът Гароне умее да преследва амбициозни идеи, въпреки огромните трудности да постига истинност в интерпретацията и чрез разказ между съня и реалността да предаде универсално послание за съпротива и солидарност. За да постигне автентичност на изпълнението, Матео запознава актьорите си със сценария едва в началото на всеки снимачен ден.


 

Младият непрофесионален актьор Сейду Сар печели сърцата както на публиката, така и на журито. Лентата бе избрана за италианското предложение за Оскар. 37-ото издание на фестивала Киномания ще се проведе от 16 ноември до 3 декември, а откриването е с премиерата на българския филм Уроците на Блага.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !