Отиде си главният редактор на в. 24...

На 55-годишна възраст внезапно почина главният редактор...

Нагледен урок по пътна безопасност...

Урок по пътна безопасност сред учениците в Благоевград,...

Концертът на Coldplay в Малайзия ще бъде прекъснат, ако групата се държи лошо

отпечатай новината

22.11.2023 17:35 | Видян 343 пъти

Концертът на Coldplay в Малайзия ще бъде прекъснат, ако групата се държи лошо

Организаторите на концерта на “Coldplay“ в Малайзия в сряда вечерта могат да спрат шоуто, ако британската група се държи лошо, заяви министър, докато правителството отхвърляше призивите на мюсюлманските консерватори да се отмени изцяло шоуто, съобщава БТА, като се позова на информация от АП.

Мюсюлманските консерватори, водени от опозиционния блок в страната, протестираха срещу концерта заради подкрепата на рок групата за общността на LGBTQ+. Неотдавна те настояваха и за спиране на концерта в знак на солидарност с палестинците, убити във войната между Израел и Хамас.

Министърът на цифровите комуникации Фахми Фадзил заяви, че не вижда никакъв проблем с първия концерт на “Coldplay“ в Малайзия. Сигурността е засилена за шоуто, което се очаква да събере около 75 000 души на стадион край Куала Лумпур. "Да, това е едно от нещата, които обсъдихме с организатора", казва Фахми на въпроса дали ще бъде използван "централен шалтер" за прекъсване на електрозахранването.

"Министър-председателят също така каза, че групата, знаете, много подкрепя Палестина. Така че ние сме оптимистично настроени за концерта днес", добави той.

Малайзия въведе мярката с "централен шалтер" за изключване на тока неотдавна след спора, предизвикан от британската група The 1975 в Куала Лумпур през юли. Вокалистът й се изказа против законите на страната, насочени срещу хомосексуалните, и целуна мъж от групата по време на изпълнението им, което предизвика ответна реакция сред мюсюлманите и накара правителството да прекрати тридневен музикален фестивал.

Министър-председателят Ануар Ибрахим се оправда, че е разрешил концерта на “Coldplay“, като заяви пред парламента тази седмица, че те всъщност са сред групите, които подкрепят палестинците. Ануар заяви, че пропалестински групи също са се обърнали към неговия офис в подкрепа на концерта на групата.

Иначе “Coldplay“ срещнаха съпротива от страна на мюсюлманите и при концерта си в Индонезия по-рано този месец.

 

 

Протестиращите организираха митинги чак до деня на концерта, като заклеймяваха групата като "пропагандатор на LGBTQ+", чиято позиция вреди на "вярата и морала". Вокалистът Крис Мартин е известен с това, че носи цветовете на дъгата и размахва знамена на прайда по време на изпълнения.

 

 

Снимка: БТА/АП

 

Полицията предупреди обществеността да се въздържа от всякакъв вид провокации и подстрекаване към безредици по време на концерта, който е част от световното турне на групата "Music of the Spheres".

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !