Цар Борис кара теснолинейката за...

Интересен факт е, че първият „шофьор“ на уникалната...

7-те най-велики римски императори в...

1. Октавиан Август Октавиан Август (Август...

Богаташ №1 у нас с $2,2 млрд. е Георги Домусчиев

отпечатай новината

29.11.2023 18:46 | Видян 1246 пъти

 Богаташ №1 у нас с $2,2 млрд. е Георги Домусчиев

Според класацията на CEOworld най-богатият българин е Георги Домусчиев. Състоянието му се определя на 2,2 милиарда долара.


 

Домусчиев е един от мажоритарните собственици на компанията за фармацевтични и ветиринарно-медицински продукти Хювефарма и Биовет.


 

Предприятието е от малкото държавни фирми, което след приватизацията не само оцелява, но и просперира. Произвежда стотици ветеринарни медикаменти, витамини и антибиотици, които се изнасят в повече от 70 държави по света, пише София 24.


 

Не е ясно защо класацията изпуска неговия брат и съдружник Кирил. Както и съпричастността му към големия бизнес за 285 млн. лв. с чистотата в София и още неколкостотин милиона лева в други големи градове.
Към 27 ноември 2023г. с нетно състояние от приблизително 242 милиарда долара Илон Мъск отново е най-богатият човек в САЩ и в света. Междувременно Бернар Арно взима короната във Франция и Европа с нетна стойност от 191,5 милиарда долара.


 

Следват Джеф Безос (169,1 млрд. долара), Лари Елисън (146,3 млрд. долара) и Уорън Бъфет (121,0 млрд. долара). Марк Зъкърбърг е 6-и със 119,8 милиарда долара. Бил Гейтс и Уорън Бъфет са съответно 7-ми и 8-ми.


 

Илиян Костадинов

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !