Отварачката показа татуирано дупе,...

Фолкпевицата Мария отново изненада почитателите си. Този...

Представиха скандален бански за дамите

Популярната марка Fashion Nova представи нов разголен...

Обвиняемият за убийството на Тупак Шакур поиска да бъде освободен под гаранция

отпечатай новината

21.12.2023 11:39 | Видян 348 пъти

Обвиняемият за убийството на Тупак Шакур поиска да бъде освободен под гаранция

Бивш лидер на гангстерска банда, обвинен в убийство в рамките на разследването на смъртта на хип-хоп легендата Тупак Шакур през 1996 г., поиска да бъде пуснат под гаранция, предадоха БТА и АФП.

Дуейн Дейвис, известен като Кийф Ди, иронизира казуса срещу него като продукт на спекулации и показания втора ръка. За 2 януари е насрочено изслушване по искането на Дейвис, който е заявил желание да бъде освободен под гаранция, но тя да не надхвърля 100 000 долара.

Служебните му адвокати казват, че здравословното състояние на 60-годишния им клиент се е влошило в затвора и той не получава необходимата медицинска грижа след заболяване от рак на дебелото черво, което според тях е в ремисия. "Хранителният му режим и липсата на физически упражнения в затвора, предвид възрастта и медицинската му история, оказват негативно влияние върху неговото здраве", се казва в молбата на Дейвис за освобождаване под гаранция. Адвокатите му казват, че клиентът им е женен, има четири деца, живее в дома си в Хендерсън от 10 години, не представлява опасност за обществото и няма да избяга, за да избегне съдебно преследване. Те отбелязват, че Дейвис не е напускал града през повече от два месеца между полицейската акция и повдигането на обвинението. Съдебният процес срещу него е насрочен за юни.

Припомняме, че той бе арестуван на 29 септември пред дома си в района на Лас Вегас.

Прокурорите отдавна имаха подозрения, че именно Кийф е свързан с убийството, но не разполагат с достатъчно доказателства, за да му бъде повдигнато обвинение. През септември 1996 г. Тупак Шакур почина на 25 години, след като по него бе стреляно от автомобил. Казусът започна да се разплита, когато Дейвис, последният оцелял от кадилака, от който е осъществена фаталната стрелба, публикува автобиография и разказа за убийството по телевизията.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !