Модната марка U.S. Polo Assn. -...

Със своите аксесоари, мода и обувки модната марка...

Слави Трифонов се оженил тайно за...

Изключително любопитна дописка пусна „Уикенд“, макар че...

Появи се ново доказателство от един от сексуалните обвинители на принц Андрю

отпечатай новината

02.01.2024 14:39 | Видян 607 пъти

Появи се ново доказателство от един от сексуалните обвинители на принц Андрю

Правните документи трябва да бъдат разпечатани по нареждане на съдия днес, които се отнасят до Йохана Сьоберг, която твърди, че принц Андрю е опипал гърдите й през 2001 г. в дома на Джефри Епщайн

Един от сексуалните обвинители на принц Андрю ще види "смущаващите" си нови доказателства разпечатани в съда тази седмица, според адвокати.

Правните документи трябва да бъдат разпечатани по заповед на съдия във вторник, които се отнасят до Йохана Сьоберг, която твърди, че 63-годишният Андрю е опипал гърдите й през 2001 г. в дома на Джефри Епщайн, милиардерът-педофил.

Повече от 170 документа трябва да бъдат публикувани в САЩ, като 67 се отнасят до г-жа Сьоберг. То се отнася до дело за клевета от 2015 г., заведено срещу друг от обвинителите на принц Андрю, Вирджиния Робъртс, и сега затворената Гислейн Максуел.

Г-жа Сьоберг по-рано твърдеше, че херцогът е галил гърдите й, докато позира с кукла на себе си. Андрю отрече да е извършил нарушение.

Адвокатът на г-жа Робъртс Сигрид МакКоули признава, че нейните клиенти са "смущаващи свидетелски показания, потвърждаващи това, което лежи в основата на този случай - Максуел е участвал в подпомагането на сексуалното насилие над млади момичета с Джефри Епщайн".

Нюйоркският съдия Лорета Преска нареди стотиците файлове да бъдат разпечатани, като резюмето от 30 страници на доказателствата на г-жа Сьоберг от 2015 г. също трябваше да покаже имейл акаунта на Максуел - което може да разкрие подробности от разговорите й с Андрю.

Максуел беше признат за виновен през 2021 г. в набирането и подстригването на непълнолетни момичета за Епщайн, за да ги малтретира между 1994 и 2004 г. Епщайн посегна на живота си през 2019 г., докато чакаше съдебен процес по свързани обвинения в сексуално насилие.

Документите идват от гражданско дело от 2015 г., съсредоточено върху твърденията, че приятелят на Епщайн Максуел е улеснил сексуалното насилие на Вирджиния Джуфре, предполагаема жертва на трафик. Тя обвини Епщайн и Максуел, че са я накарали да прави секс с Андрю и няколко други високопоставени мъже. Принц Андрю отхвърли обвиненията и твърди, че не може да си спомни среща с предполагаемата жертва. Въпреки това по-късно той уреди дело, което тя заведе срещу него през февруари 2022 г. на основание побой и причиняване на емоционален стрес за отчетени £10 милиона ($12,6 милиона) без признаване на отговорност.


Вирджиния Джуфре твърди, че е била малтретирана като тийнейджърка

Докато много от обвиненията на Джуфре срещу Андрю бяха съобщени, десетки от запечатаните записи се очаква да съдържат допълнителни подробности от „Джейн Доу 162“, свидетел, който свидетелства, че е била с Андрю, Максуел и Джуфре, тогава на 17 години, в дома на Епщайн в Ню Йорк . Джуфре твърди, че по време на събирането през 2001 г. тя е била насочена да прави секс с Андрю.

Джуфре не отправя обвинения в неправомерни действия срещу Бил Клинтън, но твърди, че се е срещнала с бившия президент на частния карибски остров на Епщайн, което се очертава като спорен въпрос в делото. По-късно беше решено през 2017 г. Максуел заяви, че Клинтън никога не е бил на острова и твърди, че твърдението на Джуфре е измислица.



автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !