бТВ и Нова спират да снимат сериали,...

Двете най-големи частни телевизии у нас – бТВ и Нова, са...

Отиде си малко известен режисьор,...

Режисьорът и продуцент Роджър Корман, известен с...

Ще кажа нещо, което досега не съм споделяла: Славка Калчева

отпечатай новината

03.01.2024 10:51 | Видян 726 пъти | Гласували 1

Ще кажа нещо, което досега не съм споделяла: Славка Калчева

"Никога не съм се срамувала, че съм от село, дори се гордея с това, защото селските хора са по-силни, работила съм на полето и това не ме прави по-лошо качество човек", сподели певицата.

"Недялка Керанова е моят идол. Като чух песента "Караджа дума Русанка" с толкова много орнаментика, такъв голям диапазон, плътен глас, се влюбих в народната музика. Стоях по цял ден в къщи и слушах нейни записи и се учех да пея като нея. Запознанството ми с нея беше най-великия ден в живота ми."

За най-известната си песен Славка Калчева сподели:

"Не ми е хубаво, когато казват, че съм започнала от "Бяла роза". Направих тази песен, защото тогава поп-фолкът беше на първо място, народната музика остана на заден план. Големият парадокс, е че не съм взела нито една стотинка от нея. Не знам защо лъжат, че съм спечелила пет милиона от нея. Някой може да е спечелил, но не съм аз. Надявам се до края на живота си да получа някакви пари за тази песен."

Продължи оптимистично, че за нея е важна народната любов и това я удовлетворява, но пък чувства и обида заради незачитането й като автор.

"Аз съм може би пословична с това, че не обичам да давам интервюта, но тук се чувствам предразположена и ще кажа нещо, което досега не съм споделяла. Преживях много тежък развод. Животът ми не е бил лесен, много труд, себеотдаване, лишения и за капак този развод. Тази песен се роди точно в този момент и вярвам, че Бог се е смилил над мен и ми е подарил тази песен."

Калчева завърши с това, че славата никога не е била самоцел за нея.

"Аз съм скромен човек и се радвам, когато изпращам годината със здраво семейство, другото е на заден план."

Източник: NOVA

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !