Инфлуенсър и модел разкри страхотни...

Инфлуенсърът и модел Кристи Рен не спира с горещите...

Божков излиза на свобода срещу 130...

Бизнесменът Васил Божков излиза на свобода срещу 130...

Джеф Безос правил $7,9М/ч на всеки час през 2023-а

отпечатай новината

22.01.2024 15:53 | Видян 339 пъти

Джеф Безос правил $7,9М/ч на всеки час през 2023-а

За по-малко от 13 минути той правил еквивалента на това, което обикновеният човек печели през целия си живот

Основателят на Amazon.com Inc. Джеф Безос, ключова фигура в съвременния бизнес, отбеляза огромно увеличение на нетното си състояние от 107 милиарда долара в началото на 2023 г. до 177 милиарда долара година по-късно, отбелязвайки печалба от 70 милиарда долара, според Fortune. Това се равнява на увеличение от $191,780,822 на ден или около $7,990,868 на час.

За да поставим това в перспектива, Безос печели еквивалента на средните доходи през целия живот на типичен работник в САЩ – 1,7 милиона долара през 2023 г. – за приблизително 0,21 часа или около 12,76 минути. С други думи, това, което средният работник печели за цяла кариера, Безос печели за малко под 13 минути.

Ръстът на богатството на Безос се движи главно от собствеността му върху акциите на Amazon. След първоначалното публично предлагане на Amazon през 1997 г., компанията се разшири значително не само в онлайн търговията на дребно, но и в области като облачни изчисления с Amazon Web Services и цифров стрийминг. Тези разширения непрекъснато тласкаха цената на акциите на Amazon нагоре, оказвайки значително влияние върху нетната стойност на Безос. През 2023 г. продажбите на Amazon за електронна търговия на дребно в световен мащаб се очаква да достигнат 746,22 милиарда долара, което подчертава доминиращата позиция на компанията в сектора на електронната търговия.

Безос получи обща компенсация от $1,7 за фискалната 2022 г. Този общ компенсационен пакет включваше основна заплата от $81 840, без бонуси, опции за акции или присъдени акции. Останалите 1,6 милиона долара идват от други видове компенсации. Основната заплата на Безос остава непроменена от 1998 г.

През годините Безос е продал акции на Amazon на стойност около 27 милиарда долара, включително забележителна продажба през 2010 г. на 6 милиона акции на стойност 793 милиона долара.

Освен Amazon, Безос диверсифицира инвестициите си. Той основава Blue Origin Enterprises, частна компания за космически полети с амбициозни цели като изграждане на космически хотели и увеселителни паркове. Той също така закупи The Washington Post през 2013 г. и е направил инвестиции в различни други начинания, включително Arrived Homes, компания, която позволява на хората да инвестират в имоти под наем само за 100 долара.

Неговите инвестиции варират от нововъзникващи технологии до традиционни медии, демонстрирайки способността му да идентифицира и капитализира различни бизнес възможности. Този разнообразен инвестиционен подход не само буферира неговите финансови активи срещу нестабилността на пазара, но също така го позиционира в челните редици на множество пионерски индустрии.

Въпреки критиките относно сравнително ниските му филантропични дарения в сравнение с нетната му стойност, Безос започна да увеличава своите благотворителни вноски. През 2020 г. той отдели 10 милиарда долара за Фонда на Земята на Безос за борба с изменението на климата и направи дарения за различни каузи, включително образование и бездомност.

Докато финансовите постижения на Безос може да изглеждат непостижими, те служат като свидетелство за силата на визията, иновациите и постоянството. Неговата история предлага надежда и вдъхновение, напомняйки на хората, че с отдаденост и стратегическо мислене са възможни значителни постижения.

Източник: benzinga.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !