30 полицайки имали любовни афери с...

В Швеция избухна голям скандал около десетки служителки...

Смях: Мечешка тройка

Смях: Мечешка тройка Опасно за живота, но такива...

От 3-ти започват баловете на Венецианския карнавал, топът е на 10-и

отпечатай новината

23.01.2024 14:09 | Видян 289 пъти

От 3-ти започват баловете на Венецианския карнавал, топът е на 10-и

„Карнавална мания“ е заглавието, избрано от Антония Саутер за XXXI издание на Il Ballo del Doge, най-търсеното и луксозно международно празненство на Венецианския карнавал, на което тя е създател и артистичен директор от 1994 г. насам. Заглавието, което тя избра добре обобщава стила на този многостранен венециански художник: „Признавам, че съм обсебена от естетиката на Карнавала; може би защото съм родена във Венеция през февруари. Винаги съм преживявала карнавала като красива колективна игра, която често съвпада с моя рожден ден, както ще стане и тази година“, доверява Саутер, припомняйки, че празникът ще се състои в монументалната Scuola Grande della Misericordia във Венеция, в нощта срещу събота 10 февруари 2024 г.

От първото издание всички гости са длъжни да спазват изискан дрескод в костюми от епоха, защото „убедена съм, че носенето на костюм има силата да ни накара да пътуваме през историята и да ни покаже непознати страни от нашата личност“. През годините ателието на Антония Саутер е обогатено с повече от 1500 шивашки творения, вдъхновени от епохи или исторически герои, както и много алегорични или фантастични създания. Il Ballo del Doge е моето произведение на изкуството в процес. Повече от тридесет години, това ми позволи да запазя венецианската традиция жива и да разкажа голиардичната, съблазнителна и изискана същност на моя любим град, Венеция. Il Ballo del Doge е страхотен празник, който може да изглежда ефимерен и светски, но всъщност е израз на автентичното: "Правено в Италия" превъзходство в изработката.“

„В ДВОРА НА ВЕЛИКИЯ ХАН“, ШОУ НА КАРНАВАЛНА ВЕЧЕРЯ ВЪВ ВЕНЕЦИЯ

Антония Саутер е артистичен директор на официалното вечерно шоу на Венецианския карнавал 2024, което тази година е посветено на „Спиращото дъха пътуване на Марко Поло“, най-известният венециански изследовател, чиято 700-годишнина от смъртта се чества тази година. Визионерският спектакъл „Alla corte del Gran Khan“ ще бъде поставен в Ca' Vendramin Calergi – известен също като Casinò di Venezia – от 3 февруари (информация и дати: https://carnevale.venezia.it/carnival-official-dinner- шоу-2024/). Звездата на шоуто е младият Марко Поло, стоящ пред могъщия велик хан, който го подтиква да разкаже това безстрашно пътуване през непознати страни и територии. Разказът за пътуването е преобразен от шивашкото и сценично въображение на Антония Саутер в мелодии, сценични картини, епохи и маски, които потапят гостите във вихъра от усещания, изпитани от главните герои на тази изключителна среща между Изтока и Запада. Придружаващ Марко Поло в разказа за неговите удивителни подвизи е убедителна Шеразада: кой по-добре от нея може да помогне на младия венецианец да подправи историите си за Ориента?


автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !