Кралица Камила разкри любимите си...

Кралица Камила е предоставила първите си кралски права...

Конфликт на интереси с новия шеф на...

В конфликт на интереси като председател на Сдружение...

Най-радикалният електромобил, създаден от японци

отпечатай новината

01.02.2024 09:40 | Видян 178 пъти

Най-радикалният електромобил, създаден от японци

Прототипът "AIM EV Sport 01" с електрическо задвижване с мощност 600 к.с. беше показан на Автомобилния съвет в Токио. Проектиран от бившия главен творчески директор на Nissan, Широ Накамура, той се отличава с поръчково шаси и конструкция от карбонови тръби.

Разработен от AIM Co., Ltd. и SN Design, EV Sport 01 има за цел да осигури впечатляващ пробег от 300 км със своето задвижване на задните колела. Елегантното купе може да се похвали с уникален дизайн с ниско разположен капак, интегрирани фарове и отличителна задна част.



Интериорът на EV Sport 01 съчетава старинна кожа в стила на Aston Martin с дигитални индикатори от следващото поколение EV. Компанията планира да създаде ограничен брой серийни автомобили, като първата им поява е планирана на Фестивала на скоростта в Гудууд, Великобритания.



С мощност 600 к.с. и тегло само 3300 кг, електрическият автомобил обещава да предложи конкурентно ускорение и вълнуващо изживяване при шофиране. Очакваната цена за ограничената серия е около 3 000 000 долара, което предлага уникална и ексклузивна възможност за притежание.

Източник: autodiscoveries


автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !