Смях: Директна връзка от автобуса към...

Смях: Директна връзка от автобуса към метрото.

Да се тревожиш е като да изплащаш...

Да се тревожиш е като да изплащаш дълг, който всъщност...

40 г. Ритон в НДК през март

отпечатай новината

01.02.2024 10:00 | Видян 197 пъти

40 г. Ритон в НДК през март

Бляскавото събитие ще се състои на 18 март от 20.00 ч. в Зала 1 на НДК

Катя и Здравко от обичания дует „Ритон“ бяха специални гости в студиото на „На кафе“ и разказаха повече за предстоящия си концерт, за турнето, с което ще обиколят страната, и за новия си албум, с който ще зарадват феновете си тази година.

„Не съм празнувала друг свой рожден ден на сцената. Но имам още един много запомнящ се рожден ден. Това беше двадесетия ми рожден ден, когато участвахме в една международна програма в бившия Съветски съюз в Санкт Петербург в продължение на една седмица. Имаше повече от 40 участници и биг бенда на арменското радио и телевизия от над 40 човека. Нямаше как да отидем в ресторант и да го отпразнуваме, защото ресторантите затваряха рано, а ние имахме концерти. Но ние бяхме в апартамент, пазарувахме и ги канихме в продължение на няколко дни на групички. Това беше много запомнящ се рожден ден за мен“, спомня си Катя.

Здравко, от своя страна, разказва, че някои колеги са ги обявили за луди заради избора им на месец за своя голям концерт. Казваха, че хората по това време не са настроени, за да купуват билети. „Но ние решихме да ги опровергаем и да докажем обратното. Сценографията ще бъде пищна и богата. Работим с нов екип. Подготвили сме някои от старите си хитове в нови аранжименти. Ще има и нови песни, които досега не сме пели в Зала 1. Традиционно ще излезем с нашата група, с която работим повече от 13 години. Последното ни турне понесохме критики от близки и фенове, че сме наблегнали много на новите песни. Най-трудното за нас е изборът на песните за концертите ни. Често се разминаваме в мнението си“, признават те.

След концерта предстои да стартира и турнето на дует „Ритон“, което ще мине през градовете Сливен, Козлодуй, Пловдив, Шумен, Плевен, Варна, Бургас, Русе. Почитателите им могат да се запознаят с пълната програма на турнето в социалните мрежи.

„Най-после завършихме и новия си албум. Преди няколко дни записахме последната песен. Казва се „И нощ, и ден“. Решихме да сменим производителя на цветната виниловата плоча и не бяхме доволни от първоначалния тираж на флашката, не сме доволни от печата и ще правим нещата отново. Тези неща малко забавиха излизането на албума“, признават Катя и Здравко.

NOVA e медиен партньор на концерта.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !