Не пуснаха Устата да снима на Радецки

Само за ден песента ,,Jackpot-a или БОТЕВ‘‘ предизвика...

Попътен вятър: Фото на деня

Попътен вятър: Фото на деня

Кой има най-скъп частен самолет: Топ 25

отпечатай новината

17.02.2024 07:30 | Видян 636 пъти | Гласували 1

Кой има най-скъп частен самолет: Топ 25

Най-големите имена в бизнеса не плащат само за самолетите. Те напълно оборудват интериора, така че да имат всичко необходимо, от плазмени телевизори до цели конферентни зали. Някои звезди може да предпочетат да наемат самолет, вместо да го купят направо, но те все още достигат висоти, за които повечето от нас дори не могат да мечтаят.

1. Джим Кери

Модел: Gulfstream V
Цена: $59 милиона*
Нетно състояние: $135 милиона*



Когато става дума за успешен актьор, Джим Кери има печелившата формула. Той доказа отново и отново, че е в състояние да ни събори с комедийния си момент, като същевременно има достатъчно поле за драми като Eternal Sunshine of the Spotless Mind.

2. Джеки Чан

Модел: Embraer Legacy 650
Цена: $20 милиона*
Нетно състояние: $400 милиона*



Джеки Чан е направил кариера чрез бързо движение, така че има смисъл той да е посланик на производител на самолети. Като говорител на бразилската компания Embraer, Чан получава едно или две предимства – като собствения си частен самолет.

3. Джими Бъфет

Модел: HU-16 Albatross “Hemisphere Dancer”
Цена: $300 000*
Нетно състояние: 450 милиона долара



Джими Бъфет има късмета да има не един, а няколко самолета на свое разположение, но любимият му е Grumman HU-16 Albatross от 1954 г., наречен „Hemisphere Dancer“. Въпреки че не е точно реактивен самолет, малкият самолет е бил използван от Джими няколко години, преди в крайна сметка да се пенсионира през 2003 г.

4. Селин Дион

Модел: Bombardier BD 700 Global Express
Цена: $42 милиона*
Нетно състояние: $601 милиона*



Не е тайна, че Селин Дион харесва по-фините неща в живота. Талантливата певица е истинска дива, така че никога няма да я хванете да лети с автобус. Селин пътува сама в Bombardier BD 700 Global Express – но не се притеснявайте, има много място за нейния антураж.

5. Плейбой

Модел: Big Bunny
Цена: $12 милиона*
Нетно състояние: $500 милиона* (оценка)



Ако напоследък следите заглавията на новините на Playboy, тогава знаете, че медийната компания наскоро пресъздаде своя прочут самолет Big Bunny. Имението на Хю Хефнър продаде старото Голямо зайче на семейство Слейтър и те пресъздадоха черно-белия самолет на Playboy, използвайки бившия реактивен самолет DC 9-30 като модел.

6. Том Круз

Модел: Gulfstream IV
Цена: $36 милиона*
Нетно състояние: $428 милиона*



Том Круз е един от най-големите актьори в света – и той харесва своите джаджи. Като се има предвид неговото нетно състояние от 428 милиона долара, едва ли е изненадващо, че Том взе самолет за 36 милиона долара, за да го преведе от един блокбастър в друг.

7. Марк Кюбан

Модел: Boeing 767-277
Цена: $144 милиона*
Нетно състояние: $4,2 милиарда*



Когато става въпрос за бизнес, Марк Кюбан не се забърква. Точно като всеки предприемач, той е имал големи загуби, но е имал и огромни печалби. Благодарение на успеха си в индустрията, Кюбан струва впечатляващите 4,2 милиарда долара.

8. Кайли Дженър

Модел: Bombardier Global 7500
Цена: $72 милиона*
Нетно състояние: $900 милиона*



На 23 години повечето от нас се опитват да оцелеят в света след колежа и да правят достатъчно пари, за да останат на повърхността. Кайли Дженър, от друга страна, небрежно пусна 73 милиона долара за Bombardier Global 7500, сякаш не беше голяма работа.

9. Дуейн „Скалата“ Джонсън

Модел: Gulfstream G650
Цена: $65 милиона*

Нетно състояние: $240 милиона*



Дуейн „Скалата“ Джонсън има живота, за който повечето от нас могат само да мечтаят, но не винаги е било така. След като футболната му кариера приключи, Джонсън имаше само 7 долара на свое име. Сега, след успешна кечист кариера и роли в множество блокбастъри, Скалата струва над 240 милиона долара.

10. Флойд Мейуедър

Модел: Gulfstream 650
Цена: $60 милиона*
Нетно състояние: $379 милиона*



Притежаването на собствен частен самолет е едно, но брандирането му е нещо съвсем друго. Шампионът по бокс суперзвезда Флойд Мейуедър пръсна 60 милиона долара за Gulfstream 650, наричайки го Air Mayweather. С огромни подплатени седалки, тапицирани с най-фина кожа, има достатъчно място за целия екип на Мейуедър.

11. Уорън Бъфет

Модел: Bombardier Challenger
Цена: $26 милиона*
Нетно състояние: $84 милиарда*



Частните самолети не са само за знаменитости, които искат да публикуват за тях в Instagram. Бизнесмените милиардери също обичат да се наслаждават на плячката от труда си, включително Уорън Бъфет. Човек в позицията на Бъфет трябва да може да пътува безпроблемно, така че притежаването на Bombardier Challenger за 26 милиона долара е по-скоро необходимост, отколкото лукс.

12. Кристиано Роналдо

Модел: Gulfstream 650
Цена: $60 милиона*
Нетно състояние: 375 милиона долара



Кристиано Роналдо е смятан за един от най-великите футболисти на всички времена, но той е също толкова известен с живота си извън терена. Роналдо обича скъпите коли, обширните имения и дизайнерските дрехи. Освен това обича частни самолети.

13. Тейлър Суифт

Модел: Dassault-Breguet Mystere Falcon 900
Цена: $40 милиона*
Нетно състояние: $266 милиона*



Тейлър Суифт може да е навлязла в прекрасния свят на суперзвездата едва през 2009 г., но по-малко от три години след началото на кариерата си тя успя да купи самолет за 40 милиона долара. Суифт направи пищната покупка през 2011 г., като дори я персонализира с нейното щастливо число 13.

14. Джон Траволта

Модел: Boeing 707-138
Цена: $36 милиона*
Нетно състояние: $250 милиона*



Кариерата на Джон Траволта може да е охладняла през последните няколко години, но той все още е ценен холивудски актьор благодарение на хитове като Grease и Saturday Night Fever. Но актьорството не е единствената страст на Траволта. Джон е лицензиран пилот, така че докато пътува със своя Боинг 707-138, струващ 36 милиона долара, той също обича да го управлява.

15. Мийк Мил

Модел: Неизвестен
Цена: неизвестна
Нетно състояние: $20 милиона*



Мийк Мил не притежава собствен частен самолет, но често наема неговия, за да пътува от концерт на концерт. Рапърът наистина има впечатляваща колекция от автомобили, която включва Rolls Royce Ghost, Mercedes-Maybach S-Class, Bentley Mulsanne и Bentley Flying Spur.

16. Дейвид и Виктория Бекъм

Модел: Bombardier Challenger 350
Цена: $18 милиона*
Нетно състояние: $1 милиард*



Толкова много двойки знаменитости не успяват, но Дейвид и Виктория Бекъм доказаха, че и двамата са в това за дълго време. Виктория е успешна поп звезда, превърнала се в моден дизайнер, докато Дейвид е истинска футболна легенда. Взети заедно, те имат нетна стойност от около 1 милиард долара.

17. Брад Пит

Модел: Supermarine Spitfire
Цена: $4 милиона*
Нетно състояние: $300 милиона*



Като един от най-известните актьори в света, Брад Пит е видял своя справедлив дял от частни самолети. Но когато трябваше да си купи собствена, той реши, че кожените седалки и множеството тоалетни не са за него. Вместо това той купува Supermarine Spitfire от Втората световна война за 4 милиона долара.

18. Тайгър Уудс

Модел: Gulfstream G550
Цена: $50 милиона*
Нетно състояние: $800 милиона*



Никой не познава голфа така, както Тайгър Уудс, но и той не е непознат за Персийския залив. Уудс има много натоварен график, като редовно пътува до различни състезания по света. За да се увери, че е добре отпочинал и навреме, професионалният спортист инвестира в Gulfstream G550 за 50 милиона долара.

19. Кърсти Али

Модел: Неизвестен
Цена: неизвестна
Нетно състояние: $40 милиона*



Имаше време, когато Кърсти Али беше гореща собственост в Холивуд след успешен престой в Наздраве и филми като Вижте кой говори. През последните години Али не е толкова активна, но не се заблуждавайте – тя все още живее луксозен живот.

20. Майкъл Джордан

Модел: Gulfstream G550
Цена: $61 милиона*
Нетно състояние: $1,6 милиарда*



Майкъл Джордан може да е една от най-големите баскетболни звезди в света, но когато става въпрос за пътуване, той не играе наоколо. Спортистът милиардер, превърнал се в бизнесмен, пръсна 61 милиона долара за своя собствен Gulfstream G550, като първоначално го декорира в синьо и бяло, за да съответства на Университета на Северна Каролина.

21. Анджелина Джоли

Модел: Cirrus SR22
Цена: $600 000*

Нетно състояние: $100 милиона*



Анджелина Джоли не е просто суперзвезда, тя е майка на шест деца. Можете ли да си представите да се опитвате да се качите на редовен полет, докато държите под око толкова голямо потомство? В случая на Анджелина беше много по-лесно да дадеш $600 000 и да си купиш Cirrus SR22.

22. Джей Зи и Бионсе

Модел: Bombardier Challenger 850 Learjet
Цена: $40 милиона*
Нетно състояние: $1,4 милиарда*



Джей Зи и Бионсе са на практика кралски особи, така че пътуването със стил е от съществено значение. С обща нетна стойност от над 1,4 милиарда долара, Бей и Джей решават да изберат Bombardier Challenger 850 Learjet. Самолетът не само е бърз, но е и голям.

23. Камила Паркър Боулс

Модел: Различни
Цена: неизвестна
Нетно състояние: $5 милиона*



Камила Паркър Боулс и нейният съпруг, принц Чарлз, не могат да се качат на борда на полет на British Airways със слънчеви очила и шапка и да се надяват, че няма да бъдат забелязани. В резултат на това те често трябва да вземат частни самолети за официалните си ангажименти, но това си има цена.

24. Луис Хамилтън

Модел: Bombardier Challenger 605
Цена: $30 милиона*
Нетно състояние: $285 милиона*



Състезателният шампион Луис Хамилтън е много богат човек за човек, който е само на 35 години, но това се случва, когато спечелиш толкова трофеи, колкото той има. Преди няколко години Хамилтън притежаваше страхотен Bombardier Challenger 605 на стойност 30 милиона долара в червено.

25. Джъстин Бийбър

Модел: Gulfstream IV
Цена: $60 милиона*
Нетно състояние: $285 милиона*



Когато Джъстин Бийбър за първи път излезе на сцената, около него се вдигна шум, който наподобяваше Бийтълмания. Към днешна дата феновете му са сред едни от най-притежателните в света, така че летенето на реклама не е опция. Джъстин е летял на много частни самолети, но се твърди, че притежава Gulfstream IV.

Източник: investing.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !