Блъсната на пешеходна и прекарала 1...

Боряна Маринова никога няма да забрави своя 8-и клас,...

Чоткин и Станислав един срещу друг в...

Талантливият и ексцентричен кулинар Лъчезар Чоткин и...

Няма прехвърляне на фирма с къща в декларацията на Ас.Василев, КПКОНПИ го е уличила в несъответствия

отпечатай новината

16.02.2024 14:18 | Видян 422 пъти

Няма прехвърляне на фирма с къща в декларацията на Ас.Василев, КПКОНПИ го е уличила в несъответствия

Във връзка с неподкрепените с документи твърдения на финансовия министър Асен Василев, който видно от Търговския регистър все още се води собственик на фирмата с къщата - централа на управляващата партия ПП на ул. Чаталджа в София, разказа и показа документ разследващият журналист Атанас Чобанов. В декларацията си за 2021 г., когато по думите му се е отказал от въпросното дружество и го е прехвърлил на приятеля си, Асен Василев НЕ е вписал подобно обстоятелство. Няма го нито прехвърлянето на СТВ Консълтинг, нито на къщата, която е била собственост на дружеството, заложена и пред осъдилия го негов американски партньор, и пред тукашната ProCredit bank, за което отделно пишем.

Пред Люба Кулезич по Евроком Чобанов показа и документ от КПКОНПИ, която уличава Василев в "несъответствия" в неговата декларация. От което пък възникват два въпроса:

Затова ли ПП толкова страстно иска да грабне чрез свой човек КПКОНПИ?

Поради що КПКОНПИ не е започнала дело по чл.313 от НК за неверни данни, ако наистина дружеството е прехвърлено?

Поради отбелязаната от гръцкия собственик на Ринг мол и софийската ИКЕА връзка между действията на ОПГ по изнудване, водена от Нотариуса, и бездействието на многократно алармирания за нередностите Асен Василев и подчинения му НАП , интересно е да се припомни, че КПКОНПИ веднъж налага запор върху имущество за близо половин милион лв. на същия Нотариус, но впоследствие го вдига, както разкри пак пред Кулезич бившият член на комисията адвокат Черногорски.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !