Не пуснаха Устата да снима на Радецки

Само за ден песента ,,Jackpot-a или БОТЕВ‘‘ предизвика...

Попътен вятър: Фото на деня

Попътен вятър: Фото на деня

Как да изберем агенция за недвижими имоти в София?

отпечатай новината

20.02.2024 11:59 | Видян 338 пъти

Как да изберем агенция за недвижими имоти в София?

Изборът на агенция за недвижими имоти е сложна задача, предвид големия избор от реализатори в конкретната пазарна ниша, особено в град като София. Това е важно решение, защото до голяма степен от него зависи успеваемостта на вашата мисия да продадете или да закупите недвижим имот. Научете кои са важните фактори, които трябва да съобразите, когато избирате агенция в София.

Уверете се в надеждността на избраната агенция

Едни от най-важните критерии за избор на агенция за недвижими имоти в София, както и начин да отсеете множеството предложения, е като се уверите в надеждността на фирмата. Можете да го направите като обърнете внимание на:

1.    Публичност
Много е важно да заложите на компания, за която има подробна информация. Потърсете данни за седалище, адрес на офисите, различни начини за контакт, като имейл, телефонен номер и социални мрежи. Запознайте се подробно с квалификациите на екипа и категория “За нас” в официалния сайт, ако има такава.

2.    Прозрачност на условията
Вижте дали има някакво медийно участие, провеждат ли конференции и обучения, както и други данни, показващи прозрачността на дейността.

3.    Опит и професионализъм
Много е важно да се доверите на брокер, който има опит и квалификация в сделките с недвижими имоти, особено при ниската ликвидност в този сектор в София.

4.    Онлайн присъствие
В ерата на дигитализацията е почти задължително присъствието в онлайн пространството. Вижте дали има уебсайт, как е структуриран, дали има подробна информация. Вижте дали има публикувани обяви от името на фирмата в различните платформи и други.

5.    Лицензи и сертификати
В сайта на компанията за недвижими имоти трябва да има информация относно регистрацията, лиценза за дейността и получени сертификати.

6.    Репутация
Много е важно да се запознаете с репутацията на компанията. Може да го направите като разгледате оценки, отзиви и препоръки от реални клиенти.

Това са основните начини да се уверите, че избраната от вас компания е лицензирана, утвърдена на пазара и предлага добри условия на потребителите.

Запознайте се с условията, които предлага фирмата

Посетете офис или се свържете чрез посочените начини за контакт, за да получите подробна информация относно процента на комисионната, условията, които предлагат, както и естеството на договора. Преди да подпишете и да се обвържете документално с предприятието, се уверете, че всичко е коректно.

Потърсете съвет

Все повече хора купуват и продават всякакви имущества – къщи, офиси, апартаменти, търговски обекти. Особено в град с добре развита инфраструктура, като София. Допитайте се до мнението на ваши познати, които са се възползвали от посреднически услуги, защото рекламата “от човек на човек” е най-добрата и представя реалната оценка на потребителите.

Изберете агенция, която отговаря на вашите критерии, характеризира се с прозрачни действия и професионализъм и има добра репутация, споделят от XNVD.


автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !