Промениха правилата на Черешката на...

Култовото кулинарно риалити „Черешката на тортата“ ще...

Жената на Джъстин Бийбър показа...

Жената на Джъстин Бийбър показа бременно коремче: Фото...

Принц Уилям на кръчма с холивудски ас

отпечатай новината

01.03.2024 15:06 | Видян 1267 пъти | Гласували 1

Принц Уилям на кръчма с холивудски ас

Принц Уилям отпразнува деня на Свети Дейвид, като отиде в кръчмата с холивудска звезда, докато съпругата му Кейт продължава да се възстановява от операция у дома.

Уилям пътува сам до Северен Уелс до град Рексам, където се отбива в пъба The Turf, известен с това, че е на прага на Wrexham AFC, за да чуе за положителното въздействие, което залата и клубът имат върху местната общност.

The Turf, който участва в хитовото шоу Welcome To Wrexham, е най-старата кръчма на всеки спортен стадион по света. Там той се срещна със служители, членове на местната общност и представители на благотворителни организации, за да чуе как играе ключова роля като център за местния район и подкрепата, която предоставя на местни каузи.

Той също така чу за преустройството и историческия възход на футболния клуб през последните три години след поглъщането от телевизионния актьор Роб МакЕлхени, който пиеше халби и се наслаждаваше на питие с Уилям, и неговия приятел от филмовата звезда Райън Рейнолдс, който също не можа да бъде в Рексам днес. Кралски източник каза: „За съжаление Райън Рейнолдс монтира новия филм за Дедпул в САЩ и за съжаление не можа да го направи. Той обаче очаква с нетърпение да види принца по-късно тази година.“

Извън кръчмата Уилям си чатеше и си правеше селфита с доброжелатели, които се бяха появили да го поздравят. Сред тях беше тригодишната Флорънс, която позира за снимка с принца заедно с майка си Кейти и баща си Дейвид и даде на Уилям нарцис, преди да го целуне.

По-късно Уилям трябва да посети местното училище, за да участва в празненствата за деня на Свети Давид, включително традиционни уелски фолклорни танци и печене на Bara Brith. Докато е в училището, той ще чуе и за работата, която учениците извършват, за да научат за минната катастрофа в Гресфорд в партньорство със Спасителната станция на миньорите в Рексам.



След това той ще посети Мемориала на бедствието в Gresford Colliery, който почита едно от най-сериозните бедствия в историята на британския въгледобив, за да отдаде почит на 266 мъже, които са загубили живота си преди 90 години.

Повече от 500 мъже бяха блокирани под земята след експлозията в мината в ранните часове на сутринта, като броят на работниците на площадката беше много по-голям от обикновено, тъй като много от тях бяха удвоили смените си, за да могат да гледат футболен мач на Рексам по-късно същия ден. На мемориала Уилям ще се срещне с роднини на загиналите при бедствието и ще изслуша членовете на комисията, които са били ключови в създаването на мемориала и запазването на историята на мината.

Днешното пътуване до Уелс идва ден след като Уилям се върна към кралските задължения - само два дни след като се оттегли от голямо кралско събитие в последния момент, позовавайки се на "личен въпрос".

Вчера той посети синагогата Western Marble Arch Synagogue в централен Лондон, където разговаря с млади посланици на Образователния тръст за Холокоста, които се застъпват срещу омразата и антисемитизма, както и с оцелели от Холокоста и каза, че той и съпругата му Кейт са загрижени за нарастването на антисемитизма. Посещението беше вторият ангажимент, в който Уилям научава за човешкото страдание, причинено от продължаващата война в Близкия изток и последвалия конфликт в Газа, както и за нарастването на антисемитизма по света.

По-рано тази седмица, във вторник сутринта, Уилям трябваше да бъде на възпоменателна служба за покойния гръцки крал Константин, но мистериозно не присъства. Дворецът Кенсингтън не уточнява отсъствието на Уилям, но се разбира, че това не е свързано с продължаващото възстановяване на принцесата на Уелс у дома в Уиндзор от коремна операция миналия месец. Източник каза по това време: "Принцесата на Уелс продължава да се справя добре."

Източник: Mirror

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !