Не пуснаха Устата да снима на Радецки

Само за ден песента ,,Jackpot-a или БОТЕВ‘‘ предизвика...

Попътен вятър: Фото на деня

Попътен вятър: Фото на деня

Ето кой е бащата на убиеца на Иво Пилето

отпечатай новината

02.03.2024 07:50 | Видян 2127 пъти

Ето кой е бащата на убиеца на Иво Пилето

Бащата на убиеца на Ивайло Чобанов - Иво Пилето се оказа тип с криминални прояви, който разполага с милиони и има силни пипала в Софийска градска прокуратура и Столичната община, пише Lupa.bg. Срещу таткото Валери Попов са правени много разработки и проверки, като всичките са парирани и стопирани чрез връзки и финансово влияние, показа проверка на сайта.  

Той е собственика на „Глобул Брандс” с бутиците „Скандал”, официален вносител на немския бранд „Филип Плейн”.
Преди дни съдът очаквано пусна богаташкото синче Любомир на свобода, въпреки че на видео се вижда как той зверски рита в главата Иво Чобанов и го убива, само заради забележка за неправилно паркиране на пешеходна пътека в насрещното движение. Полиция и Прокуратура първоначално криеха за убийството.

Преди време бащата на Любо Попов – Валери, бе забъркан в аферите на щангиста-наркотрафикант Гълъбин Боевски. Чу се, че има разследване за данъчни афери срещу съдружник на Боевски в разбития от ГДБОП сексбардак в столичен хотел  - именно Валери.
Преди време се чакаха обвинения срещу бизнесмена Валери Попов за недекларирани огромни суми с неясен произход и умишлено избягване плащането на данъци, обясняват запознати, но те били скалъпени чрез връзки и финаси.

Ставало дума за стотици хиляди левове, които Попов инвестирал в легалния си бизнес.
Богаташът притежава имущество и фирми за милиони левове, обясняват прокурори.

Мераци към имането на Попов проявила и КПКОНПИ, но всичко пак било прикрито. Нейните служители стартирали процедура за конфискация, изпреварвайки прокуратурата, до там обаче изобщо не се стигнало.

След щателна проверка експертите на комисията също стигат до извода, че ортакът на Боевски е замесен във финансови афери. Заключенията им става повод за съдебен иск и запор на апартаменти, магазин и дялове във фирми, собственост на Валери Попов, на стойност 286 234 лева.

Срещу Попов баща има и дело за сводничество в закрития вече спецсъд, показа проверка на Lupa.bg. Обвиняеми тогава заедно с него били още петима души, а престъпната дейност вървяла в нощен бар „Скандал“ в столичен хотел. Бардакът пък бил собственост на фирма „Скандал ВИП“, в която Попов е съдружник с Гълъбин Боевски.

Паралелно с работата в бар „Скандал“ групата на Валери Попов се занимавала и с износ на проститутки, твърдят разследващите. Повечето от момичетата са пращани в Холандия доброволно и отчитали процент от приходите си, обясняват криминалистите.
Дейността на бандата била изключително доходна. Само за трите си години съществуване бардакът реализирал над 5 млн. евро оборот. Солидни приходи Валери Попов отчитал и с официалната дейност на бар „Скандал“. Според финансовия отчет на притежаващата го фирма „Скандал ВИП“ само за 2012 година е регистрирал приходи от над 600 хиляди лева.

Виден юрист твърди, че богаташът е пуснал пипала и в Столичната община, където дарявал част от парите си.

На снимката: Кадър от разправията между Иво Пилето и синът на Валери Попов Любо преди фаталния край за Иво

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !