И ДА, И НЕ! Льо Солей: палачинки, но...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

И ДА, И НЕ! Селест: нещо френско,...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

Пуснаха голи снимки на Майкъл Джексън и ново сексуално обвинение срещу него

отпечатай новината

05.04.2024 11:13 | Видян 1300 пъти

Пуснаха голи снимки на Майкъл Джексън и ново сексуално обвинение срещу него

Голите снимки на Майкъл Джексън можеха да бъдат споделени със света, след като двама мъже, които твърдят, че ги е малтретирал като деца, поискаха да разпечатат съдебни протоколи.

Уейд Робсън, 41, и Джеймс Сейфчък, 46, твърдят, че Джeксън многократно ги е изнасилвал като малки деца през 80-те и 90-те години в ранчото си Невърленд и на други места.

Двойката се провали в съдебни дела срещу продуцентските компании на певеца, които след смъртта му през 2009 г стават собственост на семейството му, но делата бяха възобновени миналата година.

Като част от делото - което може да влезе в съда още през следващата година - те търсят достъп до запечатани полицейски досиета от обвиненията на Джексън в педофилия през 2005 г.

Адвокатите на MJJ Productions и MJJ Ventures смятат, че истинската цел са "снимки на гениталиите и голото тяло на Майкъл Джексън, направени от полицията".

Допълнителни подробности за това какво показват снимките и кога или защо са направени не са споделени.

Полицията, разследваща твърдения за сексуално насилие, понякога ще иска от обвинителите подробни описания на интимните части и тела на техния предполагаем нападател.

Служителите правят това в опит да разкрият всякакви уникални физически характеристики, които могат да потвърдят техните твърдения.

Също така не е ясно защо роднините на Джексън вярва, че Робинсън и Сейфчък искат да споделят голите снимки със света.

В искането за отмяна на четирите призовки, което беше подадено във Върховния съд на Лос Анджелис в сряда, се отбелязва, че изображенията са били запечатани с въведена от съда защитна заповед, според списание People.

„Освен проблемите с нахлуването в неприкосновеността на личния живот, наличните записи показват, че снимките [които] ищците сега търсят, също са обект на строга защитна заповед, съгласувана от Майкъл Джексън и правоприлагащите органи на Санта Барбара и въведена от Върховния съд на Санта Барбара“, се казва в искането.

Призовките бяха насочени към офисите на окръжния шериф и окръжните прокурори на Лос Анджелис и Санта Барбара.

Адвокатите пишат, че Джексън не е направил снимките доброволно, тъй като „те са резултат от разпореден от съда обиск въз основа на фалшиво изявление в това, което се превърна в дискредитирано криминално разследване“.

„Да се позволи на ищците да експлоатират тази поредица от обстоятелства в своя полза чрез получаване на тези снимки сега добавя второ оскверняване към първото.“

Твърденията на Робсън и Сейфчък бяха описани подробно в противоречивия документален филм на HBO от 2019 г. „Напускане на Невърленд“.

Сейфчък твърди, че е бил малтретиран от 1988 г. до 1992 г., започвайки, когато е бил на около 11 години, а Робсън от 1990 г. до 1996 г., започвайки, когато е бил на около 8 години.

Напускането на Невърленд включва графични описания на предполагаемото насилие, включително орален и анален секс, за което според тях Джексън ги е накарал да вярват, че са романтични връзки.

Сейфчък твърди, че Джексън го е завел да пазарува за годежен пръстен и е организирал фалшива сватба помежду им, като им е изпратил и на двамата „любовни писма“.

Робсън силно подкрепи Джексън, когато попзвездата беше обвинен и свидетелства на процеса срещу него, че никога не са били малтретирани по време на посещения в Невърленд.

„Неговата музика, неговите движения, неговите лични думи на вдъхновение и насърчение и неговата безусловна любов ще живеят вътре в мен завинаги“, каза той след смъртта на Джексън.

Въпреки това през 2013 г. Робсън "запя нова песен" и заведе първото си дело срещу имуществото на Джексън, твърдейки, че защитава певеца поради „пълна манипулация и промиване на мозъци“. Сейфчък даде подобни причини.

Робсън, сега хореограф и режисьор, заведе делото си през 2013 г., а Сейфчък, писател, актьор и режисьор, заведе дело през 2014 г. - и за двата за небрежност, нарушение на задълженията и умишлено причиняване на емоционален стрес.

Съдебните дела бяха отхвърлени със съдия, който установи, че продуцентските компании нямат задължение да предотвратяват сексуалното насилие над деца от Джексън.

Въпреки това, те спечелиха правото да продължат - този път заедно - в решение за обжалване през август, което установява, че компаниите могат да дължат отделно задължение да защитават жертвите, дори ако са „единствена собственост“ на предполагаемия насилник.

Те ще трябва да докажат не само, че Джексън ги е малтретирал, но и че служителите на продуцентската компания са били съучастници.

Дуото иска да отиде на съд, преди биографичният филм за Майкъл Джексън, който се очаква да бъде до голяма степен ласкателен, да бъде пуснат по някое време следващата година.

„Те искат биографичният филм за Майкъл Джексън да излезе преди процеса. Това мисля аз“, каза техният адвокат Джон Карпентър пред Rolling Stone.

„Тези корпорации, които са улеснили злоупотребата на първо място, те пренаписват историята.“

Карпентър не е съгласен с твърденията на продуцентските компании, че въпросът е сложен и те „планират да се откажат от правилото за тригодишен бърз процес, тъй като делото няма да бъде готово за съдебните заседатели до след декември 2026 г.“.

„И двете деца са били малтретирани по едно и също време, така че има силно припокриване. По отношение на нараняванията, там доказателствата са различни. Но отговорността е същата. Това бяха две момчета, които бяха малтретирани“, каза той.

От страната на Джексън заявиха през август, че са разочаровани от решението на съда да разреши делото да продължи.

„Двама изтъкнати съдии многократно отхвърляха тези дела многократно през последното десетилетие, защото законът го изискваше“, се казва в него.

"Ние оставаме напълно уверени, че Майкъл е невинен по отношение на тези обвинения, които противоречат на всички достоверни доказателства и независими потвърждения и които бяха направени за първи път години след смъртта на Майкъл."

„Ние вярваме, че истината в крайна сметка ще надделее с реабилитацията на Майкъл отново.“

Източник: DailyMail

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !