Сребърният медалист от Евровизия 2024...

Baby Lasagna, който завърши втори на конкурса в Малмьо,...

Отиде си майката на Веско Маринов

Тази нощ е починала майката на обичания български...

Бивша затворничка се отказва от престъпността заради Кейт Мидълтън

отпечатай новината

08.04.2024 14:58 | Видян 526 пъти

Бивша затворничка се отказва от престъпността заради Кейт Мидълтън

Принцесата на Уелс получи трогателно съобщение за подкрепа, докато се бори с рака – от бивша затворничка, която тя вдъхнови да напусне престъпния живот, научи Mirror.

44-годишната Франческа Фаторе, която признава, че Кейт й е помогнала да се върне в правилния път и сега води кампании за затворнички, каза: "Изпращам Ви толкова много любов – моля, продължавайте да се борите. И винаги помнете: не трябва да живеете с рак, ракът трябва да живее с Вас – и няма да му позволите да Ви победи."

Фран получи тласък зад решетките от Кейт, която отдели време да чуе нейната история по време на посещение в HMP Send в Съри. Тя беше избрана за кралската среща, след като премина 12-седмична рехабилитационна програма с отличие. Споделяйки дивана с принцесата, Фран каза: "Бях изключително нервна, но тя веднага ме накара да се почувствам спокойна, беше толкова истинска и искрена. Нищо не беше фалшиво в нея – можех да кажа, че тя искрено искаше да чуе историята ми и наистина се интересуваше от това, което имах да кажа."

„Привилегията да седя с нея ме вдъхнови да продължа напред и ме накара да осъзная, че съм на прав път. Тя ме накара да се почувствам достойна. Видеото също беше публикувано в акаунтите в социалните медии на Kensington Royal и за мен се говореше в затвора седмици наред, което беше наистина приятно.“

42-годишната Кейт беше приветствана за това, че е помогнала на други страдащи да се чувстват по-малко сами, след като смело обяви диагнозата си рак преди две седмици. Бомбеното съобщение на майката на три деца последва седмици на диви спекулации за нейното здраве. Фран, чиято 72-годишна майка Джанет в момента минава през болестта, знае много добре колко болезнено може да бъде това.

Тя добави: "Това е опустошително, шокиращо и те кара да се чувстваш напълно безсилен. Диагнозата на Кейт наистина ме трогна, особено с всичко, през което преминава майка ми. Бях абсолютно разстроена за нея, защото тя е толкова искрен, прекрасен и грижовен човек. Може да се случи на всеки, но защо на нея? Мама също не можеше да повярва, беше толкова тъжна и каза, че разбира как трябва да се чувства."

Двете се запознават по време на официално посещение в затвора от затворена категория за жени през 2020 г. - когато Фран излежаваше част от тригодишната си присъда за престъпления с наркотици. Четири години по-късно тя преобрази живота си и сега подкрепя десетки други жени, които изостават чрез канала си в YouTube, UK Ex Female Prisoner.

Видеоклиповете, които тя жонглира заедно с работа на пълен работен ден като мениджър на клон на автомобилна фирма, включват практически съвети за затвора и интервюта с бивши затворници за живота под ключ. Наскоро тя се обедини с бивш специалист по психично здраве в затвора, за да стартира група за безопасно пространство във Facebook за изоставащи жени.

Онлайн общността предлага неосъждащ изход и практическа подкрепа с всичко - от жилища до пристрастяване към хазарта и общи проблеми с психичното здраве. Разочарованието от липсата на подкрепа за жените преди, по време и след затвора накара дуото да предприеме действия.

Фран каза: „Тези жени отиват за кратки присъди, което е абсолютно абсурдно, защото губят домовете си, децата си и се забиват във въртящата се врата на затвора и извършват повторно престъпление. Това разбива сърцето ми и нашата цел е да сложим край на този цикъл и да предоставим по-добри решения за жените.“

Фран, която живее в Рийдинг, знаеше, че иска да даде своя принос, след като се обучаваше като слушател при самаряните по време на престоя си вътре и по-късно стана поддръжник на затворници с проблеми със зависимостта. Тя каза: „Обичах работата по подкрепата в затвора – радвах се да помагам на други хора и го намирах за толкова възнаграждаващо. Веднъж едно момиче, което си тръгваше, ме прегърна и каза: „Никога няма да те забравя“ – това остана с мен и затова си поставих за мисия да подкрепям жените, за да не се чувстват сами.“

Дуото има планове да превърне инициативата в благотворителна организация, за да подпомогне финансово жените, останали без дом след затвора. Те се надяват да стартират система за приятелство, свързваща реформирани бивши затворници с уязвими жени, наскоро освободени от затвора. Три години свободна и без пристрастяване към наркотиците, Фран казва, че срещата с Кейт й е дала последния необходим тласък да преобърне живота си. Тя добави: „Никога не съм мислила, че ще бъда там, където съм сега, никога не съм вярвала, че мога да се променя и съм мислила, че този живот е това за мен. Дължа всичко на затвора и срещата с Кейт – и това е само началото за мен.“

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !