Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Райън Гослинг бил подвластен на църква като Том Круз, за щастие се измъкнал

отпечатай новината

20.04.2024 08:26 | Видян 538 пъти

Райън Гослинг бил подвластен на църква като Том Круз, за щастие се измъкнал

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но подобно на Катрин Хейгъл, Дерек и Джулиан Хаф и Ейми Адамс, мормонското му възпитание оказа голямо влияние върху живота му – собствената му майка дори веднъж призна, че е бил възпитан като „религиозен фанатик“.

Райън Гослинг със семейството му

Наскоро вярата му отново стана тема на дискусия, когато бивш член на ултрастрогата религия цитира Гослинг като пример за човек, който има „лице на мормон“.

Много преди да се превърне в любимата ни сензация, преди да играе ролята на Кен в „Барби“ на Марго Роби, 43-годишният Гослинг е отгледан в малък град в Канада от родителите Дона и Томас, които са предани последователи на Църквата на Исус Христос от последните дни, известна още като мормонската църква.

Баща му и чичо му работили в местната хартиена фабрика в Корнуол, Онтарио, и възпитаникът на Клуба на Мики Маус призна, че е „възпитан доста религиозно“ и вярата на семейството му е проникнала във всяка част от живота им.

"Майка ми го признава. Тя казва: „Ти си отгледан от религиозен фанатик“. Сега тя е различна, но по онова време това беше част от всичко - какво ядяха, как мислеха...", каза той пред The Guardian през 2007 г.

Повече проблясъци от детството на Гослинг се появиха, когато през 2012 г. отново се появи видео на него как пее на мормонско шоу за таланти в Корнуол, Онтарио.

10-годишният Гослинг изпълнява на хита на Пърси Следдж от 1966 г. When A Man Loves A Woman, който се възроди през 90-те, с кавъра на Майкъл Болтън.

Изгряващата звезда носи червено-синьо копринено копче и широки панталони, докато изпълнява песента, преди да се присъедини към него сестра му Манди за по-оптимистична танцова част.

Човекът, чието семейство заснема кадрите, Гари Салдивия, става член в същата църква като Гослинг.

"Той обичаше да играе баскетбол във вътрешното едностранно игрище в църквата“, каза пред Yahoo Салдивия, който намери прашната стара лента, докато сортираше вещите на семейството си."

„И той винаги носеше със себе си дъвка за мехурчета и ми даваше малко.“

Религиозният произход на Гослинг също му повлиява, за да получи главната роля във „Вярващият“ от 2002 г., филм за евреин, който развива антисемитска философия.

Режисьорът Хенри Бийн каза по време на излизането на филма, че привлекателността на избора на Гослинг е, че „той знае какво е религия“.

„Помислих си, „Трябва да избера еврейско дете“, но открих, че когато се явих на прослушване, еврейските деца не знаеха много повече от всеки друг“, обясни режисьорът на Nerve.

Райън Гослинг и Бритни Спиърс като деца

"Райън разбираше нещо от религията. Мормонизмът е много взискателен и ви изолира, както ви изолира юдаизма. И той вдяваше всичко това."

Въпреки мормонското си възпитание, Райън е ясно, че никога не се е смятал за член на църквата.

Той каза пред The Village Voice през 2002 г., че се идентифицира като „религиозен, но неденоминационен“.

„Родителите ми бяха повече мормони от мен, но това ми помогна да разбера. Виждам щастливи са майка ми и сестра ми и мисля, че е красиво“, каза Гослинг.

Гослинг със сестра си и майка си

„Може би съм твърде егоистичен или завиждам на тяхното смирение – че някой може да каже, да, няма смисъл, но въпреки това ще повярвам.“

Актьорът, който е женен за друга холивудска знаменитост Ева Мендес, повтори чувствата си пред Beliefnet и каза, че не чувства натиск да продължи да следва ученията на мормонската църква.

„Израснах като мормон. Аз всъщност не бях мормон, родителите ми бяха. Майка ми беше наистина готина. Тя каза: „Това е вариант, но това не е единственият вариант. Това е идея, но това не е единствената идея. Трябва да намериш своята истина“, каза той.

„Никога не бих могъл да се идентифицирам с него. Има хубави неща в ходенето на църква. Да бъда мормон ме социализира в ранна възраст. Трябва да се молите публично, да се ръкувате много, да говорите публично, да пеете в църква и подобни неща. Определено ми остана.“

По-рано бившите мормони Алиса Гренфел и Даяна Рагсдейл са говорили за строгите правила, които църквата има за своите членове, които включват забрана на алкохол или кафе, забрана на секс преди брака и забрана за носене на открити дрехи.

35-годишната звезда от Footloose Джулиан каза, че когато е пристигнала в Холивуд, е имала проблеми да се приспособи и да разбере коя е, след като е била отгледана в такава ограничителна среда.

Говорейки за детството си в предградията на Юта, тя каза на New York Post през 2013 г. да си част от църквата означава „без секс преди брака, без пиене, без кофеин, без пушене, без псувни, без филми за +18“.

„Сега не мисля, че ще ме определи коя съм, ако съм в хотел Chateau Marmont на чаша вино“, добави Джулиан.

"Беше трудно, защото когато пристигнах хората ме мислеха за извънземна."

„Хората искаха да знаят за мен и защо не правех нещата, които те правеха. Но сега всичко отиде по дяволите!“.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !