Разводът с Брад Пит съсипал здравето...

Близки на Анджелина Джоли се притесняват за...

Живият Нострадамус плаши с нова пандемия

Екстрасенс, известен като „Живият Нострадамус“,...

Mercedes представи най-бързата кола в историята си

отпечатай новината

28.04.2024 08:00 | Видян 308 пъти

Mercedes представи най-бързата кола в историята си

Mercedes-AMG представи дългоочаквания GT 63 S E Performance, който може да се похвали и с прозвището за най-бързата серийна кола от Mercedes произвеждана някога. GT 63 S E Performance държи титлата на най-бързо ускоряващия сериен модел на AMG, като спринтира от 0 до 100 км/ч за зашеметяващите 2,8 секунди, изпреварвайки дори прочутия хиперавтомобил AMG One с 0,1 секунди, въпреки че максималната му скорост от 320 км/ч изостава от вдъхновения от F1 хиперавтомобил с 35км/ч.

Тази хибридна конфигурация може да се похвали с комбинирана мощност от 805 к.с. и въртящ момент от 1420 Нм. Бензиновият 4,0-литров V8 двигател с две турбини генерира 604 к.с., а монтираният отзад електромотор допринася за допълнителни 201 к.с.

Мощността се предава към четирите колела чрез система AMG Performance 4Matic+, управлявана от деветстепенна трансмисия AMG Speedshift MCT 9G. Освен това двустепенна трансмисия се грижи за електромотора, а механичен диференциал с ограничено приплъзване оптимизира работата на задния мост.

За да се осигури оптимално разпределение на теглото, литиево-йонната батерия с капацитет 6,1 кВтч е монтирана на задния мост и разполага със система за директно охлаждане. Макар че производителността има предимство при електрификацията на AMG GT, напълно заредената батерия предлага скромен пробег от 13 км с нулеви емисии за тези, които търсят по-екологично пътуване.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !