Истинският вярващ винаги уважава...

Той е мюсюлманин, който възстановява християнски...

Меги Димчева с премиера на Чудесата в...

„Чудесата в нас“ ще се случат на 6 юни, 19:00 ч., в...

Ванко 1 отърва затвора

отпечатай новината

08.02.2008 13:17 | Видян 11128 пъти | Гласували 4

Ванко 1 отърва затвора

Рап певецът Ванко 1 излежа присъдата си и беше освободен от затвора в Пловдив. Той беше признат за виновен за това, че от началото на 1999 г. до март 2003 г. е склонявал към проституция момичета, включително и непълнолетни. Певецът се възползва от поправка в Наказателния кодекс, която предвижда до три години лишаване от свобода за склоняване към проституция.

Иван Главчев, каквото е истинското име на певеца, изтърпя присъдата си от четири години и шест месеца за сводничество. Ванко 1 беше посрещнат от роднини, съпругата му и трите му деца, както и група тинейджъри, фенове на певеца. Главчев си пожела на излизане от затвора нов живот и да забрави миналото.

„Животът в затвора е като в играта „Биг Брадър", но при много по-сурови условия. Животът е хубав. Майка ми ще ме посрещне с агнешко", каза той.

Рапърът, който се фукаше с мерцедеси заяви, че възнамерява да реализира проекта си за Биг Брадър в затвора и сега ще търси сценарист, екип и продуценти. Той обаче все още няма конкретна идея кога този проект ще стане реалност.

Певецът заяви, че иска да върне хип-хоп музиката на пазара в България и оттук нататък ще прави само социална музика. Скандалният изпълнител, за които се чуваше, че има връзка с Венета Райкова съобщи, че пише книга.

Ванко 1 влезе доброволно в затвора на 23 април 2007 г. Той излежа напълно присъдата си за сводничество за много по-кратко време и беше на лек режим, тъй като работеше в тухларна фабрика извън затвора, където два изработени дни му се зачитаха за три.

Присъдата на рапъра беше за четири години и шест месеца. Той доизлежа оставащите му 13 месеца лишаване от свобода, тъй като е бил задържан три години и пет месеца. Ванко 1 трябваше да плати и глоба от 4 500 лева.

Деянията им са извършвани в Пловдив, Рим, Париж, Ница, Мадрид и Брюксел. Третият подсъдим по делото Петър Главчев - бащата на Ванко 1, не обжалва присъдата си и вече изтърпя наказанието. Той беше признат за виновен за това, че на 6 март 2003 г. е превел през границата на България лице с цел проституция.

Върховният Касационен съд отмени присъдата от 12 години лишаване от свобода на Ванко 1, след като влезе в сила поправка в член 155 от Наказателния кодекс. Скандалната поправка стана известна като "Ванко 1" и с нея наказанието за сводници е до 3 години затвор, а текстът, по който Ванко 1 беше осъден - "за склоняване на две и повече лица към проституция", бе променен така, че тежкото наказание от 10 до 20 години затвор да се прилага само, ако деецът е използвал наркотични вещества, за да упойва жените и да ги принуждава да проституират.

Снимка: Стандарт

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !