Инфлуенсър и модел разкри страхотни...

Инфлуенсърът и модел Кристи Рен не спира с горещите...

Божков излиза на свобода срещу 130...

Бизнесменът Васил Божков излиза на свобода срещу 130...

"Светът е голям..." с награда за най-добър режисьор

отпечатай новината

31.08.2009 15:30 | Видян 3649 пъти

„Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” беше част от основната състезателна програма „Съвременен поглед” на филмовия фестивал в Дуреш. Между 22 и 28 август във втория по големина град в Албания се събраха създатели на филми и зрители, за да „почетат киното във всичките му форми и да съдействат за общуването чрез визуална култура между Европа и Балканите – и в двете посоки”. Така организаторите на фестивала – Националния център за Кинематография и кметството на Дуреш, определят мисията на летния кинопразник, който беше организиран за първи път през 2008 година.

Специалната награда на международното жури за най-добър режисьор тази година беше присъдена на Стефан Командарев и филма „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”. Това е 14-ата международна награда на филма, който има разпространение вече в 16 държави – след Тайван, Корея е втората азиатска държава, която придоби правата да показва филма.

„Светът е голям…” предстои да участва в още няколко конкурсни програми на международни фестивали до края на годината, най-скорошното от които е в началото на септември – „Фестроя” в Сетубал, Португалия.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !