Българското село - вече в неделя от...

От 31 март „Българското село“ ще се излъчва всяка неделя...

ЗаПлетени истории: Завръщането на...

Плетените дрехи са хит в световните трендове, хем за...

Далаклиев на финала на световното по бокс в Милано!

отпечатай новината

11.09.2009 17:10 | Видян 4237 пъти

Далаклиев на финала на световното по бокс в Милано!

Боксьорът в категория до 54 кг. Детелин Далаклиев се класира за финала на световното първенство в Милано. 26-годишният Далаклиев срази на полуфинал кубинецът Янкиел Леон, който бе фаворит за титлата с 5:0 като не му даде възможност да вземе нито една точка от срещата.

В първия рунд бившият състезател на БК "Академик" реализира две много важни поредни точки в последните 60 секунди на началната част. Далаклиев запази аванса си през втория рунд и дори го увеличи на 3:0. Всичко беше решено в третия рунд, когато Леон се хвърли да изравнява. Кубинецът се откриваше често и това позволи на Далаклиев да оформи крайното 5:0.

На финалът Далклиев ще се срещне с руснака Едуард Абзалимов, който пребори на полуфинала Джон Джо Невин (Ирл) след 5:4. 25-годишният руснак има 190 аматьорски мача, от които е спечелил 160. На международния ринг неговият баланс е 40 успеха срещу едва 5 поражения. Абзалимов е многократен шампион на Русия. Той е бивш световен и европейски шампион за юноши. Има и първо място на турнира за Световната купа през 2005-та, информира sportal.bg.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !