Ергенът отпрати Барбара и Виктория

Състезателката по борба Барбара Иванова и спортният...

Не съм комарджия, продадох 60...

Не съм комарджия, играл съм само покер и съм спечелил...

Кой откъде е ?

отпечатай новината

26.09.2009 09:00 | Видян 17157 пъти

Кой откъде е ?

Списание "СЛАВА" реши да ви разкаже за родните места на българските звезди. И те като всички понякога са тръгнали от доста отдалечени и забутани кътчета на родната България. Но както знаете не е важно от къде си, а докъде си стигнал. Много от вас , вероятно са ги засичали в родните им градове и села, или сте се редили на една опашка в кварталните магазинчета.

Естрадната легенда Лили Иванова е родена в малкото градче в Североизточна България Кубрат. Имено там тя пропява, насърчена от приятели и колеги. След като завършва медицинския техникум във Варна, известно време работи в родния си град като медицинска сестра. По-късно в годините рядко се връща към родното си място, а запознати твърдят, че при посещенията й често влиза в конфликт с местните градоначалници, защото се смятала за недоценена.

Фолкпевицата Глория е проплакала под съвсем скромното име Галина в русенското село Две могили. Първоначално тя живее в Русе, но след развода на родителите й, заедно с брат  си Николай се връщат в селото, където за тях се грижат баба им и дядо им. Примата е в 10-ти клас, когато местния оркестър вижда в нея бъдещата си певица. В момента Две могили е град с около 12 000 жители.

Родното място на фолк певиците Десислава и Емилия е Раднево, въпреки че и двете израстват в миньорското градче Гълъбово. От Раднево е и Бюст №1 във фолка Силвия, чиято звезда изгрява с работническия оркестър в местния дом на културата. Градът стана популярен с пеещия си градоначалник Нончо Воденичаров, който трагично загина, участвайки в последния сезон на тв реалити Сървайвър.

Топмоделката Диляна Попова се ражда в Гулянци, където живее до 8-ми клас. След това се премества в Плевен, където завършва техникум по облекло. Красавицата, която се изявява в момента като танцьорка във VIP dance, е неразривно свързана с родния си край, тъй като живее на квартира със сестра си и най-добрият си приятел от детството.
Село Гиген е родното място на поп певицата и дизайнер Ирина Флорин. То е едно от големите села в Плевенска област. Новата любима на Кеворк Кеворкян израства и учи в Плевен и става първа солистка на училищния хор.

Футболистът на Левски Даниел Бориморов е роден във видинското село Покрайна. Част от местното население там говори румънски ридобил известност под името влашки език, а в момента населението наброява скромните 1 600 души.

Почти съгражданка на Боримиров е актрисата от Забранена любов Диана Любенова. Малко известен факт е, че тя е родом от село Гомотарци, намиращо се на 15 километра от Видин. Любопитното е, че баща й Любен Стоянов е кмет на селото. Диана завършва гимназия с отличие и на 18 години напуска родния дом, защото я приемат във ВИТИЗ.
Тв водеща Венета Райкова е от Попово. Градчето се намира в Североизточна България, близо до Търговище.  Когато навършва седем години тя се премества със семейството си в София. 

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !