Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Голямата любов на Слави се провалила...

Голямата любов на Слави Трифонов – красивата Магдалена...

„Четири лапи” спасява животните от Холандия и Румъния

отпечатай новината

01.12.2009 16:15 | Видян 5134 пъти

„Четири лапи” спасява животните от Холандия и Румъния

С пет нови обитатели ще се сдобие паркът за лъвове Лайънсрок в Южна Африка. Четири от големите котки са спасени от международната организация „Четири лапи” от Румъния, а една от Холандия. Животните пристигат в парка на „Четири лапи” в сряда, 2-ри декември.

Лайънсрок предоставя най-добрите условия за живот на лъвове, които доскоро са били отглеждани в плен, обяснява Хелмут Дунглер, основател и изпълнителен директор на „Четири лапи”. „Тук новодошлите животни ще се чувстват добре – ще могат да общуват с други големи котки и да се радват на африканското слънце. Пристигането им в Лайънсрок означава и край на тормоза от хората спрямо тях.”

Едногодишният лъв Муфаса е бил използван като атракция в дискотека в испански курорт, след което е конфискуван от властите и държан в затворено помещение докато бъде решена съдбата му. От евтаназия го спасява холандската организация AAP (www.aap.nl), която транспортира Муфаса в приюта си в Холандия. Тъй като там също няма необходимите условия за нормален живот на лъвчето, „Четири лапи” се съгласява да помогне и да приеме Муфаса в Лайънсрок.

Румънските лъвчета Симба, Пако, Ричард и Ричи са останалите големи котки, които „Четири лапи” ще спаси. Осемгодишният Симба идва от фалирал зоопарк в Румъния, а спътниците му, които са само на по няколко месеца, са били собственост на частни лица в нарушение на законите и са били конфискувани от властите в Букурещ.

Паркът за големи котки Лайънсрок е разположен на площ от 12.5 кв. км. и е дом на 58 лъва, един бенгалски тигър, два леопарда, както и на много видове диви животни. Открит през февруари 2008 г., паркът осигурява по-добър живот в естествена среда на животни, които са били отглеждани в плен в лоши условия. Още информация за Лайънсрок можете да намарите на www.lionsrock.org

„Четири лапи” е международна фондация със седалище Виена и представителства във Великобритания, Холандия, Германия, Швейцария, Унгария, Румъния и България. В Брюксел функционира и офис по европейска политика. У нас фондацията е позната най-вече с Парка за танцуващи мечки в гр. Белица, изграден съвместно с фондацията на Бриджит Бардо и с проектите си за кастриране на бездомни животни. Всички проекти на „Четири лапи” се финансират изцяло от дарения, идващи от над 400 000 поддръжници на организацията от целия свят. В края на миналата година Фондация „Четири лапи” подписа споразумение с Министерство на земеделието и храните за съвместна дейност по прилагането на Закона за защита на животните.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !